Legyőzte a svédeket az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Csapat   |   2019. június. 04., 22:47
Legyőzte a svédeket az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk e heti edzőtáborozását Kecskeméten tartja, ahol a svédek ellen játszik két felkészülési mérkőzést. Az elsőn a mieink 2-1-re nyerni tudtak.

A Bene Ferenc vezette együttes idén begyűjtött egy-két komoly skalpot, az olaszok ellen 4-0-ra nyert Telkiben, majd a svájciak elleni dupla meccs első felvonását is megnyerte. Most egy újabb nehéz ellenfél következett, a svéd együttes, amely tavaly a legjobb nyolc közé jutott ezzel a korosztállyal az U17-es Európa-bajnokságon.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első 15-20 percben több gólszerzési lehetőségünk is volt, de hiába érett a magyar találat, a svédek egy tizenegyesből váratlanul vezetést szereztek (0-1). A gól után szükségünk volt néhány percre, mire visszakerültünk a megfelelő ritmusba, de viszonylag gyorsan egyenlítettünk: a 31. percben egy svéd szögletet követő kontra végén Huszti András volt eredményes (1-1). 

A második félidőben szinte végig dominálni tudott a magyar csapat, több gólhelyzetet is kialakítottunk, és a 75. percben egyet ki is használtunk közülük: egy labdaszerzést követően Tóth-Gábor Kristóf passzából a végig veszélyesen futballozó Skribek Alen lőtt gólt. A svédeknek az utolsó pillanatokban volt egy lehetőségük, de sikerült megtartanunk az előnyt, és megnyerni a találkozót.

– Nem volt igazán gördülékeny a csapatjátékunk, kevésszer tudtunk az ellenfél mögé kerülni, hiányoltam a gyors, kombinatív játékot, ami az utóbbi időszakban jellemzett bennünket. Viszont szervezetten védekeztünk, és a gyors ellentámadásokból, valamint az oldalforgatásokból is sikerült gólhelyzeteket  kialakítani, ezekből egy-egy gólt is szereztünk. Védekezésben voltak apró problémáink a második félidő elején, de ezeket egy szerkezeti átalakítással megoldottuk. Örülök, hogy a játékosok jó hozzáállással futballoztak, és eredményes kontrajátékunknak köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk. Külön gratuláció a csapatnak, hogy hátrányból felállva sikerült megnyernie a találkozót – értékelt a mérkőzés után Bene Ferenc szövetségi edző.

Magyarország-Svédország 2-1 (1-1)
Magyarország: Onódi ÁkosHuszti András, Varju Benedek, Farkas Marcell, Kalmár Olivér (Körmendi Kevin 74.)Hidi Sándor, Nyári Patrik (Szabó Bálint 74.)Skribek Alen (Radics Márton 86.), Cipf Dominik (Kapronczai Gergely 63.), Kovács Máté (Kocsis Bence Máté 63.)Tóth-Gábor Kristóf
G.: Huszti 31., Skribek 75.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.