Női U17: Nem bírtuk el az emberhátrányt Szlovénia ellen
U17 női   |   Szurkolók   |   2022. szeptember. 13., 20:48
Női U17: Nem bírtuk el az emberhátrányt Szlovénia ellen

Felkészülési mérkőzésen lépett pályára női U17-es válogatottunk Szlovénia ellen. A novai mérkőzésen a vendégek 2-1-es győzelmet arattak, miután a mieink a 20. perctől emberhátrányban futballoztak.

U17,  felkészülési mérkőzés

Magyarország-Szlovénia 1-2 (0-1)

A mieink jó iramban kezdték a mérkőzést, a kezdeti lendületet azonban egy korai kiállítás törte meg, a 20. percben Nyul Petrát szabálytalansága után kiállította a játékvezető. A létszámfölénybe kerülő ellenfél egyből átvette a kezdeményezést, a 24. percben egy jobb oldali beadást követően a védelmünk nem működött jól és ebből a hibából gólt kaptunk. 

A második félidő elején a szlovének domináltak, és az 53. percben meg is szerezték második góljukat, ezúttal egy középső indítás alkalmával olvastuk rosszul a játékot, A csapat azonban nem adta fel, és mindent megtett a szépítésért. A 80. percben Kágyi Kíra gyönyörűen hozta magát helyzetbe, lövése után a kipattanót pedig Berencsi Bernadett tudta gólra váltani.

A találkozót követően Schumi Dorottya szövetségi edző értékelt:

„Nem kezdtünk rosszul, az első 20 percben partnerek voltunk, aztán jött a kiállítás. A létszámfölénybe kerülő ellenfél egyből átvette a kezdeményezést, és hamar gólt is szerzett. A második félidőben próbáltunk frissíteni, rendezni a sorokat, de az 53. percben újabb gólt kaptunk. Az viszont mindenképpen pozitívum, hogy a lányok az utolsó percig küzdöttek, sőt, az utolsó negyedórában dominálták is a játékot, aminek a szépítés formájában meg is lett az eredménye."

Magyarország: Ascher Dóra – Nyul Petra, Acsádi Petra, Harmat Sára, Novák Luca – Kern Fanni (Berencsi Bernadett, 46.) – Murár Viktória (Bánfi Gréta, 74.), Sinka Napsugár, Kágyi Kíra, Vincze Borbála – Peszeki Zimmer Annalia (Tőzsér Vanda, 60.)

Gólszerző: Berencsi Bernadett, 80.

A csapat legközelebb szeptember 15-én, csütörtökön lép pályára, ismét Szlovénia ellen.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...