Női U17: Szlovéniai győzelem az elitkör előtt
U17 női   |   Szurkolók   |   2020. március. 03., 21:20
Női U17: Szlovéniai győzelem az elitkör előtt

Schumi Dorottya szövetségi edző csapata 3-0-ra legyőzte szlovén ellenfelét felkészülési mérkőzésen.

Nagy mezőnyfölényben futballozott a női U17-es válogatott a szlovéniai felkészülési találkozón. Csapatunk birtokolta többet a labdát és bár az első félidőben kevesebb helyzetet tudott kialakítani, Pápai Emőke a 18. percben mélységből kilépve az elfekvő kapus mellett a hálóba gurított és megszerezte a vezetést.

A második félidőben - a zuhogó eső és a pálya rossz minősége ellenére - több veszélyes akciót vezetett Schumi Dorottya szövetségi edző válogatottja. A második gól Siber Glória egyéni megoldásából született a 78. percben: a Wimbledon AFC játékosa nagyjából 35 méterről vitte fel a labdát és a kapus mellett kilőtte a hosszú oldalt.

A mérkőzést lezáró harmadik találat szép labdajáratás után született Benke Dorka passzából és Sain Anna lövéséből a 89. percben. 

Az Eb-selejtező elitkörre készülő válogatott visszavágón Nagykanizsán lép pályára csütörtökön, majd március 18-án megkezdi szereplését a szombathelyi elitkörben.

Magabiztos győzelmet arattunk. Szépen lépdelünk előre és ez a játékunkon is megmutatkozik. A rossz idő és talaj ellenére is hajtottak a lányok, akik nagyon várják az elitkört. Nagyon hasznos, hogy előtte tudunk felkészülési mérkőzéseket játszani. Sajnos Vida Boglárka betegség miatt most nem tudott elutazni velünk, egy-egy hiányzó mindig benne van a sportban, de szerencsére összességében jól bírja a terhelést az együttes – fogalmazott Schumi Dorottya szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Szlovénia–Magyarország 0–3 (0–1)
Gólszerzők: Pápai Emőke (18.), Siber Glória (78.), Sain Anna (89.)
Magyarország: Borók Dorina – Vigh Patrícia, Nagy Fanni, Németh Diána, Benke Dorka – Savanya Csilla (Székely Zsuzsanna, 71.), Bokor Blanka, Csizmadia Zsófia (Tenyei-Tóth Rebeka, 46.), Mészáros Cecília (Sipőcz Virág, 71.) – Siber Glória (Sali Rebeka, 84.), Pápai Emőke (Sain Anna, 84.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...