Négygólos vereség a portugálok ellen
U17 női   |   Szurkolók   |   2023. március. 23., 20:34
Négygólos vereség a portugálok ellen

A találkozó elejétől dominált a hazai pályán szereplő portugál együttes a női U17-es Eb-selejtező mérkőzésen. Csapatunk igyekezett felvenni a versenyt, de a jóval tapasztaltabb ellenfelünk 4-0-s sikert ért el.

A házigazda portugál csapat ellen kezdte meg szereplését az Eb-selejtezőben a női U17-es válogatott, amely a következő napokban Németországgal és Macedóniával is megmérkőzik a csoportban.

Az első hely megszerzésére és az Eb-kvalifikáció kivívására egyértelműen a portugál és a német csapatnak van a legtöbb esélye, ezt bizonyította is a házigazda együttes a nyitómérkőzésen.

A portugálok gyors, magabiztos játékkal kezdték a találkozót. Ellenfelünk nagy labdabirtoklási fölényt alakított ki, ennek ellenére mi is eljutottunk támadásokig. A 16. percben aztán egy oldalról középre adott labdát Leonete Correia fejelt a kapuba és ezzel előnybe került a portugál csapat (1–0).

Válogatottunk igyekezett ledolgozni hátrányát, labdákat szerezni és támadni, de igazán veszélyes nem tudott lenni. A következő találat előtt, a 35. percben ismét jobb oldalról, ezúttal sarokrúgásból érkezett a beadás, amit még sikerült kifejelni, de a labda éppen Lara Martins elé került, aki kapásból Ascher Dóra kapujába továbbította azt (2–0).

Az újabb gól megfogta csapatunkat. A portugálok a középkezdésből rögtön eljutottak a kapunkig, és kiharcoltak egy szögletet. Ezúttal balról érkezett a labda, elszállt a menteni igyekvő védők feje fölött és Sofia Machadohoz került, aki az üresen maradt kapuba gurított, így a 37. percben már 3–0 volt az eredmény.

A szünetet követően hasonlóan folytatódott a mérkőzés, mint az első félidőben. A portugálok kezdeményeztek, aminek eredményeként az 50. percben tovább növelték előnyüket, egy szépen felépített támadás végén ismét Lara Martins volt eredményes (4–0).

Az 59. percben kettős cserével igyekezett frissíteni csapatán Schumi Dorottya szövetségi edző. Szarvas Sárát Berencsi Bernadett, Gégény Petrát pedig Kern Fanni váltotta.

A hátralévő időben Ascher Dóra és a védelem munkájának köszönhetően nem született újabb gól. A 72. percben pályára lépett Novák Luca, aki Bánfi Grétát váltotta, majd a 80. percben Koszo Sydney helyett Kágyi Kíra szállt be. A hajrá nem hozott izgalmakat, a találkozó 4–0-s portugál sikerrel ért véget.

– Nagy a különbség a két csapat között, mind fizikálisan, mind pedig technikailag. Sok hibát követtünk el, pontatlanok voltunk a labdaátvételeknél. Annak ellenére, hogy készültünk a pontrúgásokra, mégis gólokat kaptunk belőlük. Sajnos éves szinten nagyon kevés nemzetközi mérkőzést tudunk játszani és a portugál, valamint a német bajnokság is jelentősen erősebb, mint a magyar. Kevés tapasztalatunk van és az alapcsapatból négyen is hiányoztak sérülés vagy betegség miatt. A következő, németek elleni forduló még nehezebb lesz, ők évente 20-25 válogatott találkozót játszanak, ami nagyon sok. Egy borzasztóan erős együttesről van szó, de mindent el fogunk követni azért, hogy szoros mérkőzést játsszunk. Nekünk a harmadik, Macedónia elleni találkozó az igazán fontos, mivel az elsődleges célunk, hogy őket legyőzzük és továbbra is az A-ligában folytathassuk a szereplést – nyilatkozta a találkozót követően Schumi Dorottya szövetségi edző.

Magyarország–Portugália 0–4

Magyarország: Ascher Dóra - Vincze Dóra Borbála, Harmat Sára, Acsádi Petra, Vas Hajna - Nagy Nikolett, Bozsik Linett, Koszo Sydney (Kágyi Kíra, 80.), Szarvas Sára (Berencsi Bernadett, 59.) - Bánfi Gréta (Novák Luca, 72.) - Gégény Petra (Kern Fanni, 59.)

 

A magyar női U17-es válogatott kerete:

Kapusok:

Ascher Dóra (Soroksár SC)
Major Janka (Ferencvárosi TC)
Kispetik Alexandra (Puskás Akadémia FC)

Védők:

Vas Hajna (MTK Budapest)
Bánfi Gréta (MTK Budapest)
Harmat Sára (Puskás Akadémia FC)
Acsádi Petra (Szekszárdi UFC)
Vincze Borbála (Ferencvárosi TC)
Jákri Dóra (Ferencvárosi TC)
Nyul Petra (Soroksár SC)

Középpályások:

Kágyi Kíra (Szekszárdi UFC)
Bozsik Linett (Ferencvárosi TC)
Szarvas Sára (Puskás Akadémia FC)
Sinka Napsugár (Puskás Akadémia FC)
Nagy Nikolett (Puskás Akadémia FC)
Koszo Sydney (St. Mihály FC)
Suták Dorka (St. Mihály FC)
Novák Luca (Illés Akadémia Viktória)

Támadók:

Gégény Petra (Ferencvárosi TC)
Kern Fanni (ETO FC Győr)
Murár Viktória (MTK Budapest)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...