Másodszor is a szerbek nyertek
U17 női   |   Szurkolók   |   2021. augusztus. 26., 20:33
Másodszor is a szerbek nyertek

A második felkészülési mérkőzésén négy gólt kapott női U17-es válogatottunk Szerbia ellen.

Kedden, topolyán 2–0-ra győzött a szerb korosztályos csapat női U17-es válogatottunk idei első felkészülési mérkőzésén. A visszavágót csütörtök este, Mórahalmon rendezték, ahol szintén a szerb együttes bizonyult jobbnak.

A vendégek tízese, Nina Matejic – aki az első találkozón egy gólt és egy gólpasszt jegyzett – négyszer volt eredményes a második felkészülési mérkőzés.

Bár a találkozó elején, 0–0-nál még mi szerezhettünk volna vezetést, hamarosan megmutatkozott a nagyon éretten futballozó szerb csapat fölénye.

A 27. percben egy középpályás labdavesztés után a belsővédőnkről leforduló center váltotta gólra az akciót. Ezt követően az első félidő hajrájában védőnk veszítette el a labdát, amelyből a szerb támadó ismét betalált.

A második játékrészben, a 60. percben egy oldalról érkező beívelésnél a védők lemaradtak, így Matejic újabb helyzetet értékesíthetett. A 66. percben aztán kapusunk elpasszolta a labdát, amelyből Matejic beállított a 4–0-s végeredményt.

Csalódott vagyok, mert a mutatott játék közel sem üti meg a nemzetközi színvonal mércéjét, nagyon sokat kell fejlődnünk játékban és fizikálisan is mindkét mérkőzésen fölénk kerekedett az ellenfél. A középső zónában nagyon sok labdát veszítettünk, amiből a gólok is adódtak. A kontratámadások végén nem tudtunk elég élesek lenni, a lehetőségeinket kihagytunk. Sok munka vár még ránk, hogy a selejtezőn jól szerepeljünk – fogalmazott Schumi Dorottya, az U17-es együttes szövetségi edzője.

Magyarország–Szerbia 0–4 (0–2)
Magyarország: Ascher Dóra – Mayer Zsófia (Kágyi Kíra, 62.), Fehértói Dorina, Németh Adél (Csáki Eszter, 46.), Benke Annamária (Kiss Gréta, 81.), Nagy Lili (Tóth Zsóka, 81.), Sinka Napsugár, Szijártó Eszter (Pintér Tekla, 46.), Harmat Sára (Csejtei Emília, 62.), Vas Hajna, Buzás Emma (Acsádi Petra, 69.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...