Három szép gól - magabiztos győzelem a csehek ellen
U17 női   |   Mérkőzések   |   2022. április. 07., 19:26
Három szép gól - magabiztos győzelem a csehek ellen

Női U17-es válogatottunk magabiztos győzelemmel kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán.

Női U17-es válogatottunk csütörtökön délután megkezdte szereplését Eb-selejtező csoportjában. A márciusról elhalasztott tornán négy helyett csak három válogatott vesz részt, az ukránok ugyanis nem tudták vállalni a részvételt.

A csoport első mérkőzésén a jó erőkből álló cseh válogatott volt az ellenfelünk, amely az első percekben fölényben játszott ugyan, de helyzetekig nem jutott el. Az első negyedórát követően a mieink átvették az irányítást, és két ígéretes lehetőség után a 30. percben megszerezték a vezetést: Nagy Lila tekert a 16-os bal sarkától a bal felső sarokba (1-0). A gól után is inkább a magyar válogatott akarata érvényesült, a csehek nem tudtak újra labdabirtoklási fölényt kiharcolni, a félidő végéig egyetlen említésre méltó lehetőségük volt, melynek végén Pongrácz Ágnesnek kellett védenie. 

A második félidő elejét megnyomták a csehek, egy ellentámadásuk végén Pongrácznak kellett védeni, ezt követően azonban ismét a magyar válogatott percei következtek, a vendégek két helyzetünk után is csak az ötösön belül tudtak nagy nehezen menteni, kicsit jobb koncentrációval megszerezhettük volna a második gólt. Az 59. percben már nem úszták meg a csehek, Sinka Napsugár kapott labdát a jobb oldalon, majd éles szögből, a tizenegyespont magasságából, de a tizenhatoson kívülről a kapu jobb oldalába emelt (2-0). 

A folytatásban semmi nem utalt arra, hogy a csehek akár csak döntetlenre menthetik a mérkőzést, nemcsak magabiztosan őriztük az előnyt, hanem  nagy odaadással, újabb helyzeteket kialakítva hajtottak a lányok a harmadik gólra.

A 91. percben sikerült is megszerezni a harmadik találatot, Kern Fanni hatalmas bombagóllal állította be a 3-0-s végeredményt. Csapatunk vasárnap 18.00 órakor az Eb-részvétel kiharcolásáért lép pályára az európai topválogatottak közé tartozó spanyolok ellen (a csoport első helyezettje vehet részt az Európa-bajnokságon).

– A cseheknek jó csapatuk van, agresszív, kellemetlen stílusban futballoznak, ezért úgy számoltunk, hogy abban az esetben nyerhetünk ellenük, ha egységesen futballozunk, és több kiemelkedő egyéni teljesítmény is lesz nálunk – mondta a mérkőzés után Schumi Dorottya szövetségi edző. – Ebből a szempontból minden várakozásomat felülmúlta a csapat, mert minden játékosunk remek mérkőzést játszott, nem volt olyan poszt, ahol ne nyújtottunk volna kiemelkedőt. Az első tíz-tizenöt percben még kapkodó volt a játékunk, de utána megnyugodtunk, és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, és külön ki kell emelni, hogy mindhárom gólunk nagyon szép találat volt.

Magyarország-Csehország 20220310
2022.04.7. (csütörtök)
Magyarország HUN
Magyarország
Csehország
Csehország CZE

Magyarország
Magyarország
7
9
10
13
14
18
20
Vas
23
1
Jílková
2
Lachká
3
Bárková
5
Obadalová
6
Polášková
8
Bendová
11
Zikmundová
13
Hlaváčová
14
Freislerová
15
Vithová
19
Němcová
Magyarország-Csehország 20220310
Csehország
Csehország
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Kiss Gréta
84'
87'
4
Gyánó Lili
15
Kern Fanni
40'
42'
90'
16
Panna Nikolett
17
Harmat Sára
19
Bánfi Gréta
78'
86'
21
Szijártó Eszter
22
Ascher Dóra
Csehország
Csehország
4
Barbora Kadlecová
85'
92'
7
Lucie Krejčová
9
Natálie Kostohryzová
65'
10
Kristýna Matušková
75'
80'
12
Markéta Jančářová
45'
16
Nicole Marie
17
Aneta Svobodová
18
Radka Jakubů
20
Veronika Sladká
75'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Meccsbeszámoló
Női U16: gól nélküli döntetlen a németek ellen

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...