RangAdó Díjátadó Gála: az év legjobbjai

2017-05-28 22:06:27

VI. alkalommal rendezték meg vasárnap a RangAdó Díjátadó Gálát, melyen a Magyar Labdarúgó Szövetség díjazta a női- és férfi labdarúgó-bajnokság legkiemelkedőbb teljesítményeit.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke köszöntőbeszédében elmondta: a férfi és a női élvonalban is olyan izgalmas, színvonalas mérkőzéseket játszottak, hogy a díjátadás a korábbinál nagyobb nyilvánosságot érdemelt, ezért az M4 Sport élőben közvetítette a gálát.

A válogatott és az alsóbb osztályú meccsek színvonala is azt támasztja alá, hogy a magyar labdarúgásnak nemcsak múltja, de jövője is van. Nagyon bízom benne, hogy a nemzetközi kupában nem csak izgalmas, de sikeres találkozókat vívnak majd a magyar csapatok, és tovább jutnak el, mint az elmúlt években – fogalmazott Csányi.

A kategóriák győzteseiről két kivétellel a klubok szavazatai döntöttek, a szokásoknak megfelelően a csapatkapitány és a vezetőedző mellett a legfiatalabb és a legidősebb játékosok voksolhattak kategóriánként a legjobbakra. Az év legszebb NB I-es góljáról a szurkolók szavazhattak, akik közül a legtöbben a diósgyőri hátvéd, Lipták Zoltán találatát választották.

A Videoton FC szerb csatára, Danko Lazovic kapta az OTP Bank Liga legjobb játékosának járó díjat, a hölgyeknél Fenyvesi Evelin (Ferencváros) érdemelte ki a Jet-Sol Liga legjobbjának járó elismerést.

A szombaton véget ért idény felfedezettjének a Budapest Honvéd középpályását, Zsótér Donátot választották, a legjobb edző pedig a bajnokcsapattól távozó olasz Marco Rossi lett. A játékvezetők közül Solymosi Péter bizonyult a legjobbnak, a legsportszerűbb csapat a DVSC, a női NB I felfedezettje pedig a bajnokcsapat tagja, Turányi Lilla lett.

A RangAdó Gála díjazottjai:

A női NB I legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin (Ferencváros)
A női NB I felfedezettje: Turányi Lilla (MTK Hungária)
A férfi NB I legjobb játékosa: Danko Lazovic (Videoton)
A férfi NB I felfedezettje: Zsótér Donát (Budapest Honvéd)
A férfi NB I gólkirálya: Eppel Márton (Budapest Honvéd, 16 gól)
A férfi NB I legszebb gólja: Lipták Zoltán (Diósgyőr)
A férfi NB I legjobb edzője: Marco Rossi (Budapest Honvéd)
A férfi NB I legjobb játékvezetője: Solymosi Péter
Az NB I legsportszerűbb csapata: Debrecen


Kapcsolódó cikkek

Női U16: Gyulán is legyőztük a románokat

Két mérkőzésből két győzelem a mérlege az alakulóban lévő női U16-os válogatottunk mérlege.

Gólfesztivállal továbbjutó a női U17-es válogatott

Lévay Andrea együttese 8-0-ra legyőzte a letteket a moldovai Európa-bajnoki selejtező második fordulójában.

Női U17: magabiztos siker az északírek ellen

A Schumi Dorottya vezette korosztályos együttes 3-0-ra nyert az északírek elleni diósdi összecsapáson.

Női U17: Szép győzelem Cardiffban

Az Eb-selejtező elitkörre készülő női U17-es válogatottunk remek első félidei teljesítményének köszönhetően magabiztosan, 4-1-re legyőzte a házigazda walesieket Cardiffban.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017