Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen
U17 női   |   Archívum   |   2017. szeptember. 07., 19:48
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott Portugália korosztályos legjobbjai ellen idegenben.

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában. Schumi Dorottya szövetségi edző csapata a nemzetközi szinten is magasan jegyzett Portugálokkal csap össze egy párosmeccs keretében.

Az első találkozóra kedden került sor, akkor a hosszú úttól kissé fáradt lányok 2–1-es vereséget szenvedtek.

Bár az első összecsapás után sem kellett szégyenkezni, a második mérkőzés még jobban sikerült a csapatnak, amely ugyan hátrányba került Portugália ellen, de nemcsak hogy sikerült egyenlíteni, de a válogatott az utolsó percig küzdött a győzelemért is, m végül maradt az 1–1-es döntetlen.

A magyar válogatott gólját Pusztai Sára szerezte a második félidő elején, miután a csereként beálló Stefán Bernadett remek labdájával kilépett a védők közül, elfektette a portugál kapust is, majd közelről a hálóba lőtt.

Nagy gratuláció illeti a lányokat, mert ugyan a mérkőzése elején hátránya kerültünk, de a csapat nem roppant össze, épp ellenkezőleg: magához ragadta a kezdeményezést, és előbb sikerült egyenlítenünk, és megvoltak a helyzeteink ahhoz is, hogy megszerezzük a győzelmet. Sajnos az első mérkőzést követően nem volt teljes a keretünk, több játékosunk is megsérült, megbetegedett, nem tudott mindenki pályára lépni. Nagyon sok jó teljesítményt láttam a csapatban, igen hasznos meccseket játszottunk Portugália ellen, és remélem, hogy a tapasztalatokat kamatoztatni tudjuk az előttünk álló Eb-selejtezők során is – értékelte az összecsapást Schumi Dorottya szövetségi edző.

A női U17-es válogatottunk a jövő héten kétnapos összetartással folytatja a felkészülését Budapesten, majd szeptember 20-án a csapat elutazik Bükre, ahol az Eb-selejtezőkön sorrendben Bulgária, Moldova és Norvégia lesz majd az ellenfél.

Magyarország–Portugália 1–1 (0–1)
Gól: Pusztai Sára (51.), illetve Ana Teles (8.)

Magyarország: Terestyényi Anna – Ott Eszter, Csolti Réka, Nagy Vanessza, Horváth Cintia (Stefán Bernadett 41.), Bódai Viktória (Jánosi Ninetta 41.), Pusztai Sára, Pintye Vivien (Papp Luca), Erdész Fanni (Buzás Kata 41.), Balogh Noémi (Nagy Virág 68.), Szélpál Nóra

A magyar U17-es válogatott kerete

Kapusok:
Terestyényi Anna (Kaposvári Rákóczi BFLA)
Pap Petra (Mercedes KLA)

Védők:
Nagy Virág (Kóka FNLA)
Ott Eszter (Kóka FNLA)
Balogh Noémi (Gyulai Amazonok)
Csolti Réka (MTK Hungária FC)
Bódai Viktória (ETO FC Győr)
Fördős Beatrix (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Jánosi Ninetta (MTK Hungária FC)

Középpályások:
Erdész Fanni (ETO FC Győr)
Horváth Cintia (ETO FC Győr)
Pintye Vivien (DEAC-DVSC)
Kovács Eszter (Siófoki Bányász SE)
Buzás Kata (Kóka FNLA)
Czellér Dorottya (MTK Hungária FC)
Pusztai Sára (Kóka FNLA)
Stefán Bernadett (MTK Hungária FC)

Támadók:
Papp Luca (Kóka FNLA)
Szélpál Nóra (St. Mihály FC)
Nagy Vanessza (FSK St. Pölten)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.