Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen

2017. augusztus. 24., 14:11   |    

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen

Női U17-es válogatottunk csütörtökön délelőtt lejátszotta második határmenti mérkőzését is a románokkal, ezúttal Kisjenő volt a helyszín.

A két csapat kedden Gyulán mérkőzött meg egymással, akkor a mieink végig nagy fölényben futballozva 2-0-ra nyertek. A találkozó után Schumi Dorottya szövetségi edzőnek egyedül a helyzetkihasználás miatt volt némi hiányérzete, a kisjenői visszavágón azonban nem lehetett panasz erre a játékelemre sem, a mieink hétszer vették be a házigazdák kapuját. Nagy Vanessza mellett duplázott az első válogatott mérkőzésén pályára lépő Stefán Bernadett is, valamint betalált Szélpál Nóra, Czellér Dorottya és Horváth Cintia is.

- Az első félidő után belelendültek a lányok, szép gólokat szerezve tették fölényessé a győzelmet - mondta a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya. - A románok elfáradtak a mérkőzés végéhez közeledve, ekkor már nagy fölényben játszottunk, és ezúttal a helyzetek kihasználásában is jól teljesítettünk. Elérte a célját az e heti összetartásunk, sikerült játékban előrelépnünk, bizakodóan várjuk a folytatást.

A válogatott szeptember elején Portugáliában játszik két felkészülési mérkőzést, majd szeptember 22-én veszi kezdetét a hazai rendezésű Eb-selejtező minitorna, amelyen a bolgár, a moldáv és a norvég válogatott lesz a mieink három ellenfele.

Románia-Magyarország 0-7 (0-2)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág (Balogh Noémi, 67.), Jánosi Ninetta (Ott Eszter, 57.), Bódai Viktória, Csolti Réka - Kovács Eszter (Horváth Cintia, 67.), Erdész Fanni (Papp Luca, 57.) - Czellér Dorottya, Nagy Vanessza - Stefán Bernadett, Szélpál Nóra


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink