Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen

2017-08-24 14:11:13

Női U17-es válogatottunk csütörtökön délelőtt lejátszotta második határmenti mérkőzését is a románokkal, ezúttal Kisjenő volt a helyszín.

A két csapat kedden Gyulán mérkőzött meg egymással, akkor a mieink végig nagy fölényben futballozva 2-0-ra nyertek. A találkozó után Schumi Dorottya szövetségi edzőnek egyedül a helyzetkihasználás miatt volt némi hiányérzete, a kisjenői visszavágón azonban nem lehetett panasz erre a játékelemre sem, a mieink hétszer vették be a házigazdák kapuját. Nagy Vanessza mellett duplázott az első válogatott mérkőzésén pályára lépő Stefán Bernadett is, valamint betalált Szélpál Nóra, Czellér Dorottya és Horváth Cintia is.

- Az első félidő után belelendültek a lányok, szép gólokat szerezve tették fölényessé a győzelmet - mondta a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya. - A románok elfáradtak a mérkőzés végéhez közeledve, ekkor már nagy fölényben játszottunk, és ezúttal a helyzetek kihasználásában is jól teljesítettünk. Elérte a célját az e heti összetartásunk, sikerült játékban előrelépnünk, bizakodóan várjuk a folytatást.

A válogatott szeptember elején Portugáliában játszik két felkészülési mérkőzést, majd szeptember 22-én veszi kezdetét a hazai rendezésű Eb-selejtező minitorna, amelyen a bolgár, a moldáv és a norvég válogatott lesz a mieink három ellenfele.

Románia-Magyarország 0-7 (0-2)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág (Balogh Noémi, 67.), Jánosi Ninetta (Ott Eszter, 57.), Bódai Viktória, Csolti Réka - Kovács Eszter (Horváth Cintia, 67.), Erdész Fanni (Papp Luca, 57.) - Czellér Dorottya, Nagy Vanessza - Stefán Bernadett, Szélpál Nóra

Kapcsolódó cikkek

Női U17: a hajráig pontszerzésre álltunk az írek ellen

Női U17-es válogatottunk a szünetben még vezetett az írek ellen az Európa-bajnoki selejtező elitkör franciaországi minitornájának első fordulójában, de az ellenfél az utolsó percben fordítani tudott, és megszerezte a három pontot.

Női U17: az első félidőben döntöttünk a szlovákok ellen

Kedden Lipóton játszott felkészülési mérkőzést a magyar és a szlovák női U17-es válogatott, a Schumi Dorottya vezette együttesünk első félidei jó helyzetkihasználásának köszönhetően 3-2-re megnyerte a találkozót.

Női U17-es válogatott: döntetlen Görögországban

A mieink az első félidőben eldönthették volna a házigazdák elleni meccset, de kimaradtak a lehetőségek.

Női U17: pont nélkül maradtunk Anglia ellen

Az Eb-selejtező elitkör második mérkőzésén 4-1 arányú vereséget szenvedett U17-es lánycsapatunk Anglia ellen.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017