Női U17: Wales ellen készül az elitkörre a válogatott
U17 női   |   Archívum   |   2017. február. 13., 13:45
Női U17: Wales ellen készül az elitkörre a válogatott

Kedden és csütörtökön Cardiffban, a házigazda walesiek ellen lép pályára az elitkörre készülő női U17-es válogatottunk.

A Schumi Dorottya vezette együttes tavaly veretlenül harcolta ki a továbbjutást Eb-selejtező csoportjából, és március közepén a skót, a szerb és az ír válogatott ellen meccsel az Európa-bajnoki szereplésért az elitkörben. A korai időpont miatt a felkészülés meglehetősen rövid, cserébe viszont februárban kimondottan intenzív a válogatott programja. A hónap elején felmérésekkel kezdtek a játékosok, majd a múlt heti összetartáson már edzőmeccset is játszott a csapat (0-0-ra végzett az MTK felnőtt együttese ellen), ezen a héten két nemzetközi összecsapás vár az együttesre Walesben, a szintén elitkörös házigazdákkal, jövő héten pedig Lengyelországba utazik a válogatott két mérkőzésre.

- A múlt heti, MTK elleni edzőmérkőzés megmutatta, hogy szépen fejlődnek a keret játékosai, bár ellenfelünk tartalékosan állt fel, a döntetlen mindenképpen jó eredménynek számít - mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya. - Rövid idő áll rendelkezésünkre az elitkörig, ezért minden lejátszott mérkőzésnek komoly jelentősége van. A bajnokság sajnos nem kezdődik el a tétmeccsek előtt, de az e heti mérkőzéseink, és a jövő heti, lengyelországi meccseink sokat jelentenek majd a csapatépítésben. Beléptek a 2002-es korosztály tagjai is a keretbe, és már most látszik, hogy többen közülük értékes tagjai lesznek a csapatnak. Örülök, hogy le tudtuk kötni ezt a két mérkőzést Wales ellen, mert ellenfelünknek nagyon hasonló a játékstílusa, mint az elitkörös csoportunk két tagjának, a skót és az ír válogatottnak, így képet kapunk arról, mi várhat ránk márciusban a tétmeccseken.

A válogatott Walesbe utazó kerete:

Terestyényi Anna (Kaposvári Rákóczi BFLA)
Virág Renáta Réka (Ferencvárosi TC)

Védők:

Fördős Beatrix (Viktória FC)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Horváth Emese (Kóka FNLA)
Bódai Viktória (ETO FC Győr)
Csolti Réka (MTK Hungária FC)
Simon Dorottya (Astra HFC)

Középpályások:

Czellér Dorottya (MTK Hungária FC)
Horváth Cintia (ETO FC Győr)
Pintye Vivien (DEAC-DVSC)
Vasas Lea (MTK Hungária FC)
Kovács Eszter (Siófoki Bányász SE)
André Antónia (DVTK)
Buzás Kata (Ferencvárosi TC)

Támadók:

Nagy Vanessza (Viktória FC)
Papp Luca (Ferencvárosi TC)
Vachter Fanni (DVTK)
Dorner Dóra (MTK Hungária FC)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.