Női U17: vitatható góllal maradt alul a válogatott
U17 női   |   Archívum   |   2014. szeptember. 24., 12:43
Női U17: vitatható góllal maradt alul a válogatott

A cseh korosztályos válogatott a találkozó elején szerezte a találkozó egyetlen gólját a két csapat lipóti felkészülési mérkőzésén.

A két csapat hétfői mérkőzésén a csehek az első félidőben megállíthatatlanok voltak, és már a szünet előtt döntésre vitték a találkozót. A szerdai "visszavágó" sem kezdődött jól a mieink számára, igaz, a csehek vitatható góllal szereztek vezetést az 5. percben: egy lövést követően Barti Luca ugyan az alapvonalon túlra ütötte a kapura tartó labdát, de a játékvezető asszisztense szerint kapusunk a gólvonalon túl védett, és jelzésére gólt intett a bíró.

A magyar válogatott sokat lépett előre védekezésben a hétfői mérkőzéshez képest, az egyéni hibákat is sikerült kiküszöbölni, végig kiegyenlített volt a játék. A csehek valamivel többet birtokolták a labdát, de jelentősebb fölényre nem tudtak szert tenni, mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek. A magyar válogatott mindent megtett az egyenlítés érdekében, de az eredmény nem változott a lefújásig, a csehek 1-0-ra nyerni tudtak.

- Furcsa góllal kaptunk ki, de nem ez a legfontosabb, hanem hogy sokkal jobb mérkőzést játszottunk, mint hétfőn - értékelt a találkozó után Lévay Andrea szövetségi edző. - Sikerült kihúznunk az ellenfél méregfogát, jól védekeztük le a csehek támadásait, és ki tudtuk küszöbölni az egyéni hibákat is. A hétfői vereség után igyekeztünk tisztázni a feladatokat, hatékonyabbá tenni a csapatjátékot, és ennek köszönhetően sokat tudtunk előrelépnünk másfél nap alatt. A cseh válogatott jelenleg jobb csapat, mint mi, de a mai mérkőzésen végig partnerei voltunk az ellenfélnek. Voltak még hibáink, ezért az Eb-selejtezőkig hátralévő időszakban tovább kell csiszolni a játékunkon, mert a tétmérkőzések is nagyon erős ellenfelek várnak ránk a mérkőzéseken, ellenük a mostanihoz hasonló intenzitású meccsekre van kilátás.

Magyarország-Csehország 0-1 (0-1)
Magyarország: Barti Luca - Csányi Diána (Kun Barbara, 61.), Horti Boglárka, Rozmis Gabriella (Németh Hanna, 57.), Pilán Tímea - Török Kitti (Zoltán Bettina, 57.)- Grúber Brigitta (Zágonyi Barbara, 75.), Szakonyi Emese, Kocsán Petra (Süle Dóra, 57.), Magyarics Zoé - Krascsenics Petra (Vancsik Viktória, 50.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.