Női U17: újabb magabiztos siker, megvan az elitkör
U17 női   |   Archívum   |   2016. október. 10., 16:35
Női U17: újabb magabiztos siker, megvan az elitkör

Női U17-es válogatottunk a szombati, Azerbajdzsán elleni sikert követően hétfőn az észtek ellen tudott nyerni Bükön, ezzel bebiztosította továbbjutását Eb-selejtező csoportjából.

Az azeriek ellen elért szombati 3-0-ás győzelem után Schumi Dorottya szövetségi edző csapata hétfőn az észtek ellen lépett pályára Bükön, a hazai rendezésű Eb-selejtező minitorna második játéknapján. A meccs tétje a továbbjutás kiharcolása volt, az észtek legyőzése - az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül - a tavaszi elitkörbe jutást jelenthette a mieinknek.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogyan elterveztük: gyorsan a kezünkbe vettük az irányítást, és szinte folyamatosan az észt térfélen tartottuk a labdát. A helyzetek kihasználásával ugyanakkor eleinte hadilábon álltunk, egészen a 27. percig kellett várni a vezetésre: ekkor Erdész Fanni futott el a bal oldalon, betört a 16-oson belülre, nagyszerűen tette vissza a labdát a második hullámban érkező Dorner Dórának, aki a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). Támadásban maradt a magyar válogatott, és még a szünet előtt megduplázta előnyét, egy blokkolt lövést követően Králik Fanni elé került a labda, ő pedig 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0).

wu2_8|

A fordulás után is a magyar csapat dominált, és fölénye egy gólban is megmutatkozott, a 64. percben Králik Fanni vette be az észt kaput egy bal oldali támadást követően (3-0). A 73. percben különösebb előzmény nélkül szépítettek az észtek, Jánosi Ninetta szabálytalankodott a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Evelyn Silina váltotta gólra (3-1).

A hajrában a magyarok előtt adódtak még lehetőségek, de újabb gólt nem sikerült szerezni, Schumi Dorottya együttese így is magabiztosan győzött, és a lengyelek elleni, csütörtöki tornazáró meccs eredményétől függetlenül bebiztosította továbbjutását a tavaszi Eb-selejtező elitkörbe. A csoport másik mérkőzésén Lengyelország 4-0-ra nyert Azerbajdzsán ellen, és jobb gólkülönbségével vezeti a csoportot a szintén hibátlan magyar válogatott előtt. E két csapat csütörtökön 15.00 órától Bükön mérkőzik egymással a csoportgyőzelemért.

- Jól küzdöttek a lányok, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, a helyzetek száma alapján akár nagyobb különbségű is lehetett volna a siker. A továbbjutás megvan, ennek nagyon örülünk, de vár még ránk egy fontos mérkőzés a lengyelek ellen, amelyen a csoportgyőzelem lesz a tét. Csütörtökön más jellegű meccs vár ránk, ezúttal egy "játszós" csapat lesz az ellenfél, szeretnénk jó eredménnyel zárni a tornát - nyilatkozta a mérkőzés után Schumi Dorottya az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Észtország 3-1 (2-0)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág, Kovács Laura, Jánosi Ninetta, Csolti Réka - Vasas Lea, Pusztai Sára - Králik Fanni (Horváth Cintia, 75.), Dorner Dóra, Erdész Fanni (Pintye Vivien, 51.) - Vachter Fanni (Kovács Eszter, 68.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.