Női U17: nem sikerült a duplázás
U17 női   |   Archívum   |   2015. augusztus. 27., 16:00
Női U17: nem sikerült a duplázás

A keddi győzelem után a magyar női U17-es válogatott csütörtök délután kétgólos vereséget szenvedett a Ballymena-ban.

Egy nap pihenő után ismét pályára léptek U17-es lányaink Észak-Írország korosztályos válogatottja ellen. A szeles időben rendezett mérkőzésen végig kiegyenlített játék folyt a pályán, bár sajnos már az első pillanatoktól kezdve látszott, hogy a magyar lányokból hiányzik az a tűz és győzni akarás, ami az első mérkőzésen összeszedett hátrány ellenére is győzelmet ért a végén. A 27. percben kedvező helyről jutottak szabadrúgáshoz a hazaiak: a beadás után a csatároknak sikerült lefejelniük a magyar védelmet, és McAster révén meg is szerezték a vezetést. A félidő hátralévő részében egyik csapat sem tudott gólt szerezni, így egygólos hazai előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A félidőben egyet cserélt Schumi Dorottya szövetségi edző, de a friss erő nem rázta fel a lányokat: továbbra is hiányzott a játékunkból az agilitás és a harcosság, így igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. A 62. percben Rebecca Bassett indult meg a labdával, két jó csellel a védelmünk mögé került, és egy szép lövéssel megduplázta az észak-ír előnyt. A magyar válogatott játékban felvette a versenyt ellenfelével, de a támadásaink rendre megakadtak egy-egy pontatlan átadás miatt. A gól után ígéretes támadást vezettünk, amelynek végén Zágonyi Barbara nagyjából 30 méterről eltalálta a keresztlécet. Gólt azonban nem sikerült szereznünk, így 2-0 maradt a végeredmény.

- Sajnos egy verhető ellenféltől kaptunk ki. Az észak-ír csapat nem mutatott semmi különöset, de sajnos ez is elegendő volt a mai, kevésbé harcos csapatunk ellen. A magyar lányok nem szoktak hozzá ehhez az iramhoz és ahhoz sem, hogy két napon belül két ilyen színvonalú nemzetközi meccset játszanak, így sajnos ma nem tudtunk olyan koncentráltan játszani, mint kedden. - nyilatkozta Schumi Dorottya szövetségi edző az MLSZ.hu-nak.

Észak-Írország-Magyarország: 2-0
Barti Luca - Anda Letícia (Fél Alexandra, 76.), Fülöp Adél (Vasas Lea, 41.), Csigi Eszter, Pilán Tímea (Fél Patrícia, 76.) - Zágonyi Barbara, Csanálosi Anada - Csiki Anna (Dorner Dóra, 59.), Antal Anita (Vári Viktória, 59.), Oláh Adrienn - Kiss Stella (Kiss Orsolya, 76.)
Gól: Emma McMaster (27.) és Rebecca Bassett (62.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.