Női U17: másodszorra is nagy falat volt Szlovénia
U17 női   |   Archívum   |   2015. szeptember. 24., 21:35
Női U17: másodszorra is nagy falat volt Szlovénia

Korosztályos válogatottunk ezúttal kétgólos vereséget szenvedett a hazai csapattól.

Nem jó előjelekkel indult útnak Szlovéniába a magyar női U17-es válogatott: Anda Letícia és Csalánosi Anada betegség miatt el sem utazott a csapattal, míg Horváth Viktória közvetlenül a mérkőzés előtt jelezte, hogy rosszul érzi magát, és nem vállalja a játékot. A sok probléma nem látszott mieink teljesítményén, az első félidő elején kiegyenlített játékot láthattak a radenci pályára kilátogató szurkolók. A 22. percben ennek ellenére hátrányba kerültünk: a szélről kapura ívelt labdát Varga Luca elvétette, alászaladt, a labda pedig a hosszú oldali kapufáról a hálóba pattant. A kapott gól megfogta a csapatot, így ellenfelünk fölénybe került, ráadásul a magyar csapat szerencsétlenség-sorozata sem ért még véget. Tíz perccel a gól után ugyanis a csapatkapitány Zágonyi Barbara is rosszullétre panaszkodott, emiatt le is kellett cserélni. A kapitány elvesztése tovább nehezítette a csapat dolgát, a szünetig nem is találta meg játékát a válogatottunk, igaz újabb gól nem született.

Szünet után újabb csapás érte a magyar csapatot, a csereként beállt Ács Krisztina megsérült, így újabb kényszerű cserére került sor a magyar oldalon. A második félidőben válogatottunk magához ragadta a kezdeményezést, és megpróbálta megfordítani az állást. Többször helyzetekig is eljutottunk, mégis hiányzott az az átütő erő a támadásainkból, ami gólt eredményezhetett volna. A félidő derekán Oláh Adrienn a kapuval szemben került nagy helyzetbe, de végül rossz megoldást választott, így nem született gól. Sajnos a sok helyzetnek a kinyíló védelmünk volt az ára, amit ellenfelünk a meccs hajrájában, a 78. percben ki is tudott használni, így végül kétgólos vereséget szenvedett válogatottunk.

- Sajnos egy egyéni hibából ismét hátrányba kerültünk, amit a rengeteg hiányzóval felálló csapatunk nem bírt el, így vereséget szenvedtünk az egyébként masszív, de verhetőnek tűnő szlovén válogatott ellen - értékelte a mérkőzést az MLSZ.hu-nak Schumi Dorottya szövetségi edző. - A második félidőben mi domináltunk, helyzeteket alakítottunk ki, de nem tudtuk értékesíteni azokat. Sajnos nincs olyan egyéniség a játékosaink között, aki egy ilyen meccsen felvállalva a kezdeményezést gólt szerez, és a mi javunkra fordítja az állást. Bízom benne, hogy felépülnek a sérültjeink, és sikerül ennél jobban játszanunk az Eb-selejtezőben.

Szlovénia-Magyarország 2-0 (1-0)
Magyarország: Varga Luca - Kovács Laura, Csigi Eszter, Pilán Tímea, Vasas Lea - Zágonyi Barbara (Ács Krisztina, 32. [Antal Anita, 53.]), Csiki Anna - Králik Fanni (Oláh Andrienn, 55.), Papp Adél, Récsei Kata (Fülöp Adél, 65.) - Dorner Dóra (Vári Viktória, 61.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.