Női U17: második helyen jutott tovább csapatunk
U17 női   |   Archívum   |   2015. október. 15., 13:07
Női U17: második helyen jutott tovább csapatunk

A csoportból kiemelkedő Dánia szűk győzelmet aratott a vereség ellenére magabiztosan továbbjutó magyar női U17-es válogatottunk felett.

A rendkívül esős idő miatt felázott a Király Sportcentrum pályájának a talaja, így női U17-es válogatottunk mai, Dánia elleni Eb-selejtezőjét korábbi, 11 órai kezdéssel a jó állapotban lévő büki pályán rendezték meg. Bükön végül kegyes volt az időjárás a csapatokhoz: a kora reggeltől zuhogó eső kezdésre elállt, bár így is felázott pályán kezdődött a mérkőzés.

Schumi Dorottya szövetségi edző 4-4-2-es felállásban küldte pályára csapatát a csoportelső ellen. Már az első pillanatokban nyilvánvaló lett, hogy a dán csapat magasabb színvonalat képvisel, a kezdő sípszótól magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek. A magyar válogatott a saját térfelére szorult vissza, ellenfelünk védekezésre kényszerítette csapatunkat. A labdabirtoklási fölény ellenére azonban nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a dánok, többnyire középre adott lapos és ívelt indításokkal próbálkoztak, de jól zárt a magyar védelem. A 15. percben mégis vezetéshez jutott a dán csapat: a 16-os előterében megítélt szabadrúgást Gejl rúgta a kapunkba. A gól nem változtatott a játék képén, továbbra is Dánia fiataljai kezdeményeztek, de nagy helyzetig nem jutottak, így szünetben 1-0-ás vendégvezetést mutatott az eredményjelző.

A második félidőben megérkezett az eső, de ez nem zavarta meg a dánokat, akik továbbra is a saját térfelére szegezték a magyar csapatot. Bár néhány lehetőséget sikerült kialakítaniuk, gólt nem tudtunk szerezni, míg csapatunk erejéből csak a zárt védekezésre futotta, a dán kapuig nemigen jutottak el a lányok. Végül sikerült egy gólon tartani ellenfelünket, így elmondható, hogy a magyar női U17-es válogatott egész heti jó teljesítményének köszönhetően jutott tovább az elitkörbe.

- A dán válogatott jóval előrébb tart a mi csapatunknál - kezdte értékelését Schumi Dorottya szövetségi edző. - Az erősebb ellenfél miatt feladtuk a területet, visszahúzódtunk a térfelünkre és a védekezésre koncentráltunk, ez meg is látszott azon, hogy ellenfelünk nem sok helyzetet tudott kialakítani. Ettől függetlenül sajnálom, hogy egy pontrúgásból kapott góllal maradtunk alul velük szemben. Az egész hetet tekintve elégedett vagyok a lányokkal, külön kiemelném a lányok hozzáállását és akaratát. Azt gondolom, szép siker a magyar női labdarúgásnak, hogy mindkét korosztályos válogatottunk továbbjutott az elitkörbe.

Magyarország-Dánia 0-1 (0-1)
Magyarország: Varga Luca - Pilán Tímea, Csigi Eszter, Csanálosi Anada, Anda Letícia (Kiss Stella, 41.) - Fél Alexandra (Vári Viktória, 41.), Zágonyi Barbara, Pulins Brigitta, Fél Patrícia - Csiki Anna, Oláh Adrienn


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.