Női U17: kétgólos siker a románok ellen
U17 női   |   Archívum   |   2014. május. 13., 17:16
Női U17: kétgólos siker a románok ellen

U17-es női együttesünk Gyulán küzdelmes mérkőzésen kétgólos győzelmet aratott a románok elleni felkészülési összecsapáson.

A románok lendületesen kezdték a mérkőzést, és az első 10 percben mezőnyfölényben játszottak, egy-két veszélyes akciót is vezettek. Ezt követően átvettük az irányítást, és 15. percben Zoltán Bettina megszerezte a vezetést is. A játékrész második felében egyértelműen uraltuk a mérkőzést, és a 27. percben növeltük az előnyt, Vancsik Viktória lőtt gólt. Közvetlenül a szünet előtt a románok szépítettek, de a fordulás után egy nehezebb periódust átvészelve, ismét mi irányítottuk a meccset. Az 54. percben Kocsán Petra duplázta meg a magyar előnyt, majd a hajrában teljesen felőröltük a románok erejét, több nagy lehetőséget is kidolgoztunk, de el is hibáztuk azokat. A lefújásig maradt a 3-1, válogatottunk megérdemelten győzte le ellenfelét.

- A románokkal még soha sem mérkőztünk ebben a korosztályban, nem tudtuk milyen játékerőt képviselhet az ellenfelünk - mondta Lévay Andrea szövetségi edző a mérkőzés után. - A vendégek nem adták olcsón a bőrüket, kemény mérkőzést játszottunk ellenük. Nehezen indult a meccs, de a tizedik perc körül megnyugodtunk, elkezdtünk kis passzokkal játszani, letámadtuk az ellenfelet, uraltuk a játékot. Voltak hibáink, de ez természetes, hiszen sok új játékost kell beépítenünk a válogatottba. A cserék is jól szálltak be, hozzá tudtak tenni a játékunkhoz. Megérdemelt sikert arattunk, sokat tettek érte a játékosok, és nemcsak ezen a meccsen, hanem az elmúlt három hónapban végzett munkájukkal is.

Magyarország-Románia 3-1 (2-1) Magyarország: Varga Luca - Kun Barbara (Turányi Lilla, 60.), Rozmis Gabriella, Horti Boglárka, Pilán Tímea - Zoltán Bettina (Zágonyi Barbara, 60.), Szakonyi Emese, Krascsenics Petra (Kiss Stella, 70.), Vancsik Viktória, Magyarics Zoé (Magyar Vanda, 47.) - Kocsán Petra

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.