Női U17: háromgólos sikerrel kezdtünk Szlovéniában
U17 női   |   Archívum   |   2014. június. 26., 17:58
Női U17: háromgólos sikerrel kezdtünk Szlovéniában

Lévay Andrea együttese a hét második felében Szlovéniában szerepel UEFA Development tornán.

A mieink a házigazda szlovénok ellen kezdték a tornát, pénteken a lengyelek következnek, vasárnap pedig Ukrajna ellen zárul a viadal. Az első meccsen a magyar válogatott végig kézben tartotta a mérkőzést a hazaiak ellen, és végül magabiztos győzelmet aratott. A 32-33 fokos melegben lejátszott találkozó 6. percében Krascsenics Petra büntetőből szerzett vezetést a magyar válogatottnak, majd egy tízperces szlovén fölényt átvészelve végleg átvettük az irányítást, és helyzeteinkből kettőt kihasználva 3-0-ra nyertünk. A 46. percben Grúber Brigitta szögletből tekert a kapuba, a tökéletesen kivitelezett rúgás után senki nem ért a labdába, ami a rövid saroknál vágódott a hálóba. Az 58. percben Csányi Diána labdaszerzése után Kocsán Petra fordult kapura, és lőtt 12 méterről gólt, beállítva a végeredményt.

- Az őszi selejtezőkre készülve több új játékost is kipróbáltunk a válogatottban, szerettem volna megnézni, hogy a kerethez újonnan csatlakozó lányoknak találunk-e helyet a csapatban - mondta Lévay Andrea az mlsz.hu-nak. - A hozzáállással maximálisan elégedett vagyok, mindenki bizonyítani tudta, hogy helye van a válogatottban, és hasznos tagja lesz az együttesnek. Egy rövid periódustól eltekintve végig uraltuk a meccset, szép gólokat rúgtunk, és örömmel láttam, hogy az előző összetartásokon gyakorolt taktikai elemekből többet is megvalósítottak a pályán a játékosok. Főleg a második félidőbeli teljesítmény tetszett, ekkor bátrabbak voltunk, rengeteg labdát szereztünk, sok passzal építettük fel a támadásainkat, ha kicsit pontosabban vagyunk, nagyobb is lehetett volna a különbség a végén.

Szlovénia-Magyarország 0-3 (0-1)
Magyarország:
Barti Luca - Rozmis Gabriella (Kun Barbara, 69.), Vancsik Viktória (Horti Boglárka, 69.), Fleck Nikolett, Pilán Tímea - Csanálosi Anada (Zoltán Bettina, 69.) - Süle Dóra, Krascsenincs Petra (Kocsán Petra, 55.), Magyarics Zoé (Csányi Diána, 55.), Szakonyi Emese (Grúber Brigitta, 46.) - Oláh Adrienn

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.