Női U17: döntetlent játszott Ausztriával a válogatott
U17 női   |   Archívum   |   2014. augusztus. 06., 17:32
Női U17: döntetlent játszott Ausztriával a válogatott

A mieink az utolsó percig vezettek az osztrákok elleni, büki felkészülési mérkőzésen.

Lévay Andrea együttese ősszel Európa-bajnoki selejtezőket játszik, a tétmeccsekre való felkészülés jegyében szerdán délután Bükön lépett pályára felkészülési mérkőzésen Ausztria korosztályos csapata ellen. A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, de míg az osztrákok nem tudták kihasználni ezeket, mi a 35. percben megszereztük a vezetést, Szakonyi Emese jobb oldali beadását követően Krascsenics Petra egy átvételt követően lőtt a bal alsó sarokba.

A második félidőben mezőnyfölényre tettek szert az osztrákok, kihasználva, hogy a magyar játékosok érezhetően elfáradtak a találkozó hajrájára. Nem is tudtuk megtartani az előnyt, másodpercekkel a találkozó lefújása előtt a vendégek egy kapu elé ívelt labdát a hálónkba juttattak, ezzel alakult ki az 1-1-es végeredmény.

- Egy fizikálisan nagyon jól felkészített, jó adottságokkal rendelkező játékosokkal felálló osztrák együttessel találkoztunk - nyilatkozta a találkozót követően Lévay Andrea. - Az első félidőben kifejezetten jól futballoztunk, sikerült alkalmazkodnunk az osztrákok szokatlan játékstílusához, és egy nyolc-tíz perces hullámvölgyet leszámítva fölényben voltunk. A második félidő a küzdelemről szólt, a mérkőzés végére elfáradtunk, és nem is tudtuk megőrizni az előnyt, az utolsó pillanatban egyenlített az ellenfél. Sajnálom, hogy kaptuk ezt a gólt, de a lányokat mindenféleképpen dicséret illeti, mert nagyot küzdöttek, sok jó megoldást láttam tőlük a pályán, az Eb-selejtezőket megelőző felkészülés végéhez közeledve egyre karakteresebben megmutatkozik az a játék, amit a tétmérkőzésen várok majd tőlük.

Magyarország-Ausztria 1-1 Magyarország: Varga Luca - Kun Barbara, Rozmis Gabriella, Vancsik Viktóra, Pilán Tímea - Török Kitti (Zágonyi Barbara, 61.), Zoltán Bettina - Szakonyi Emese (Grúber Brigitta, 51.), Krascsenics Petra, Magyarics Zoé - Süle Dóra (Kocsán Petra, 41.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.