Női U17: döntetlen az elitkör főpróbáján

2017-02-23 15:21:21

Női U17-es válogatottunk lejátszotta az Eb-selejtező elitkört megelőző utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzését: 1-1-es döntetlent ért el Varsóban, a lengyelek ellen.

Az ősszel egy Eb-selejtező csoportban szereplő két csapat (akkor 2-2 lett az egymás elleni meccs, így a lengyelek jobb gólkülönbségükkel csoportgyőztesek lettek) kedden is megmérkőzött egymással Varsóban, akkor a lengyelek 2-1-re győzni tudtak. A csütörtöki összecsapáson a mieink már a 2. percben vezetést szereztek, egy szögletkombinációt követően Nagy Vanessza fejelt a hálóba (0-1). Az első félidőben jól játszott a magyar válogatott, a játékrész nagy részében mezőnyfölényben futballozott, de újabb gólt nem sikerült szereznie.

A második félidőben változott a játék képe, a lengyelek fölénybe kerültek, és sikerült nyomás alatt tartaniuk a magyar kaput, az egyenlítő góljuk végül egy jól eltalált, 30-35 méteres lövésből született meg. A hajrában a hazaiak ráéreztek, hogy a bő egy hét alatt negyedik nemzetközi meccsüket játszó magyar játékosok elfáradtak a végére, és a győztes gólért hajtottak, de sikerült kivédekeznünk a hátralévő időt - 1-1-es döntetlennel zártuk az összecsapást.

- Az első félidőben időközönként kimondottan jól játszottunk, a másodikban azonban elfáradtak a játékosok, és sérülés is nehezítette a dolgunkat - mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya szövetségi edző. - A lengyelek sokat támadtak, és a bombagóljuk után is igyekeztek nyomás alá helyezni a kapunkat, mi a végén már nehezen tudtuk megtartani a labdákat, viszont volt annyi tartás a csapatunkban, hogy megőrizzük a döntetlent. Ez volt a negyedik mérkőzésünk bő egy hét alatt, és a lányok ismét helytálltak, és végig nagy akarással küzdöttek. Még vár ránk két edzőtáborozás az elitkör előtt, ezeken még igyekszünk javítani a játékunkon. Remélem, visszatérnek a sérültjeink is a felkészülés hajrájára, és a legerősebb csapattal vághatunk neki a szerbiai viadalnak.

Lengyelország-Magyarország 1-1 (0-1)
Magyarország: Terestyényi Anna - Simon Dorottya, Kovács Laura, Horváth Emese (Váradi Ráhel, 64.), Csolti Réka - Kovács Eszter, André Antónia - Horváth Cintia (Czellér Dorottya, 56.), Pintye Vivien (Papp Luca, 76.), Vachter Fanni (Buzás Kata, 56.) - Nagy Vanessza
Gólszerző: Nagy Vanessza 2.

Kapcsolódó cikkek

Női U16: elfáradtunk a büki torna végére

Női U16-os válogatottunk a hazai rendezésű UEFA fejlesztési torna utolsó játéknapján alulmaradt az írekkel szemben.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen

Női U17-es válogatottunk csütörtökön délelőtt lejátszotta második határmenti mérkőzését is a románokkal, ezúttal Kisjenő volt a helyszín.

Írországba utazik a női U17-es válogatott

Női U17-es válogatottunk áprilisban próbálja meg kiharcolni az Európa-bajnoki szereplést.

Női U17-es válogatott: hat gólt lőttünk a főpróbán

A Lévay Andrea vezette női U17-es válogatott 6-2-re legyőzte a görögöket az Eb-selejtező elitkör előtti utolsó felkészülési meccsén.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017