Női U17: a pontszerzés a célunk az elitkörben
U17 női   |   Archívum   |   2015. április. 08., 15:34
Női U17: a pontszerzés a célunk az elitkörben

Női korosztályos válogatottunk csütörtökön Hollandia ellen kezdi meg az Eb-selejtező elitkör küzdelmeit Írországban. A folytatásban szombaton Anglia ellen játszik együttesünk, míg kedden a házigazdák ellen lép pályára.

A női U17-es válogatott tavaly ősszel a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező tornán harcolta ki a jogot az elitkörben való pályára lépésre. A portugálok és az azeriek legyőzésével már az Eb-selejtező minitorna utolsó játéknapja előtt biztosította helyét a csapat a tavaszi elitkörben, így az utolsó, svájciak elleni mérkőzés már csak arról döntött, hogy első vagy második helyen jut tovább a gárda. Ezen a mérkőzésen sajnos nem sikerült pontot szereznünk, győzelmével Svájc megnyerte a selejtező tornát, a mieink pedig a második helyen jutottak tovább. Válogatottunk az angol, a holland és az ír válogatottal került azonos csoportba az elitkörben, amelyből az első helyezett jut ki a nyári izlandi kontinensviadalra.



Lévay Andrea, szövetségi edző betegség miatt nem utazhatott el a tornára, így Markó Edina helyettesíti a szakembert, aki jelenleg a női A-válogatottat is irányítja.

- Reméljük, hogy sikerült felkészülni a tornára, az látszik a lányokon, hogy kellően motiváltak. Most csak az első, hollandok elleni meccsel foglalkozunk, de az elitkörben olyan ellenfelekkel kell szembenéznünk, akik jelenleg komolyabb játékerőt képviselnek a női labdarúgásban. Itt nehéz sorrendet felállítani, hiszen hasonló erősségű, de más stílust játszó együttesek ellen lépünk pályára. Papírforma szerint az angolok kiemelkednek a csoportból, de ebben a korosztályban nem biztos, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt tudnak nyújtani, főleg egy tornán, ahol minimum három mérkőzést kell játszani. Azt gondolom, hogy reálisan kell nézni a tornát, minden pontszerzés bravúr lenne a csapatunk számára, de bízom a lányokban, hiszen egy jó korosztályról van szó. Plusz motivációt jelenthet a játékosoknak, hogy Lévay Andreáért is küzdünk majd, hiszen vele sikerült ezt az eredményt elérni - mondta Markó Edina az mlsz.hu-nak.

A teljes program:

2015.04.09. 16 óra
Hollandia-Magyarország

2015.04.11. 19 óra
Anglia-Magyarország

2015.04.14. 13 óra
Írország-Magyarország

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.