Női U16: tornagyőzelemért játszunk a románokkal
U17 női   |   Archívum   |   2015. április. 25., 17:33
Női U16: tornagyőzelemért játszunk a románokkal

A Turtóczki Sándor vezette együttes 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel legyőzte a szlovákokat a romániai Development Tornán.

A magyar válogatott két fölényes sikert követően (7-0 a bolgárok, 4-0 a moldávok ellen) szombaton a legerősebb rivális, a szlovák együttes ellen lépett pályára a romániai viadalon. Ez a mérkőzés már egészen más képet mutatott, mint az első két találkozó, de a szlovákok ellen is a mieink irányították a játékot. Az első félidőben több alkalommal is bevehettük volna az ellenfél kapuját, de a legígéretesebb támadásokba is belehibáztak a játékosok. A 28. percben a játékvezető nem vett észre egy szlovák szabálytalanságot, amiből ziccerbe került az ellenfél, és meg is szerezte a vezetést.

A szünet után még nagyobb fölényben játszott a magyar csapat, és a 62. percben sikerült egyenlíteni: egy szöglet utáni kavarodást követően Oláh gurította vissza a labdát Kiss Orsolyának, aki 13 méterről a hálóba lőtt. A második félidőben három olyan ziccert is kialakítottunk, amikor csak a kapussal állt szemben valamelyik támadónk, de a befejezések nem sikerültek, így 1-1-gyel zárult a 80 perc. A szabályok értelmében tizenegyesrúgások döntöttek a győztesről, itt 4-2-re nyertünk, ami azt jelenti, hogy a mieink 2 pontot, a szlovákok 1 pontot kaptak. Amennyiben a magyar válogatott vasárnap legyőzi a házigazda románokat, tornagyőzelemmel térhet haza a viadalról.

- Nagyon fegyelmezettek voltak a lányok, a védekezésünk végig magabiztos volt ezen a mérkőzésen - értékelt a találkozó után Turtóczki Sándor. - Mezőnyben jól játszottunk, főképp a második félidőben, amikor már helyzetekben is megmutatkozott a fölényünk. Ezt a mérkőzést egy-két góllal meg kellett volna nyernünk, de a helyzetkihasználásunk nem volt az igazi. Igazi értékmérő volt a találkozó, mert jó erőkből álló ellenféllel találtuk szemben magunkat, és örülök, hogy egy ilyen mérkőzésen is jól tudtunk futballozni.

Magyarország-Szlovákia 1-1 (0-1) - tizenegyesekkel: 4-2
Magyarország: Barti Luca - Fél Patrícia, Fülöp Adél, Csigi Eszter, Fél Alexandra - Bátorfi Boglárka (Kiss Orsolya, 60.) - Zágonyi Barbara, Csanálosi Anada, Csiki Anna (Fái Szilvia, 65.), Kiss Stella - Oláh Adrienn


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.