Női U16: kétgólos vereség a szlovénoktól
U17 női   |   Archívum   |   2017. április. 15., 14:14
Női U16: kétgólos vereség a szlovénoktól

Női U16-os válogatottunk mezőnyben fölényben játszott a házigazda szlovénok ellen az UEFA Development Torna második játéknapján, de a mérkőzést a hazai csapat nyerte meg.

A Schumi Dorottya vezette női U16-os válogatott csütörtökön 9-0-ra legyőzte a luxemburgiakat, a szombati, Szlovénia elleni összecsapás azonban jóval nehezebbnek ígérkezett. A magyar válogatott jobban kezdte a találkozót, de a 15. percben, egy szöglet után a hazaiak megszerezték a vezetést. A gól után a szlovén csapat beállt védekezni a saját kapuja elé, a mieink pedig hiába birtokolták jóval többet a labdát, nem tudták feltörni az ellenfél masszív védelmét. Riválisunk agresszívan, esetenként durván futballozott, ez a harcos játékstílus pedig nem feküdt a magyar válogatottnak: hiába tartottuk a labdát a szlovén térfélen, komolyabb helyzeteket sem sikerült kialakítanunk.

Az 51. percben egy szöglet után a labda Erdész Fanni kezére pattant, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt, ebből kaptuk a második gólt. A folytatásban is támadásban maradt a magyar válogatott, de a szépítés sem sikerült, a szlovénok 2-0-ra nyertek. A mieink hétfőn a litvánok ellen zárják a tornát.

- Kicsit csalódott vagyok, a játék képe alapján jobb eredményt kellett volna elérnünk - mondta a lefújás után Schumi Dorottya. - A mezőnyben fölényben játszottunk, jól tartottuk a labdát, de a kapott gól után az ellenfél visszaállt a saját kapuja elé, mi pedig támadásban erőtlenek voltunk, nem tudtuk föltörni a védekezésüket. A szlovénok nagyon agresszíven, helyenként a durvaság határát is átlépve játszottak, nekünk pedig egyáltalán nem fekszik ez a fajta stílus. Hiányoztak a játékunkból az átlövések, nem volt olyan vezéregyéniségünk, aki egy az egyben meg tudta volna verni az ellenfelet, ez a mérkőzés is megmutatta, hogy támadójátékban még sokat kell előrelépnünk.

Szlovénia-Magyarország 2-0 (1-0)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág, Bódai Viktória (Bálint Kata, 41.), Fördős Beatrix, Csolti Réka - Kovács Eszter, Erdész Fanni, Pusztai Sára, Pintye Vivien (Balogh Noémi, 80.), Czellér Dorottya (Krisztián Lilla, 65.) - Papp Luca (Nagy Vanessza, 41.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.