Női U16: Fölényes győzelem Luxemburg ellen

2017-04-13 12:28:16

Női U16-os válogatottunk megkezdte szereplését a szlovéniai UEFA Development Tornán.

A Schumi Dorottya vezette magyar csapatból többen tagjai voltak annak az U17-es együttesnek, amely ősszel veretlenül harcolta ki a továbbjutást Eb-selejtező csoportjából, tavasszal pedig egészen az utolsó mérkőzésig harcban állt az Eb-részvételért a szerbiai elitkörben. Hozzájuk most újabb 2001-es és 2002-es születésű játékosok csatlakoztak, akikre Luxemburg fiataljai vártak a négyes torna első játéknapján. A luxemburgi női futball még gyerekcipőben jár, az eddigi években nem is indítottak korosztályos válogatottat az Eb-selejtezőkön.

A két csapat közti különbség az eredményben is megmutatkozott, a mieink a játék minden elemében jobbak voltak, és végül 3-0-ás félidő után magabiztos, 9-0-ás győzelmet arattak. Nagy Vanessza háromszor vette be az ellenfél kapuját, Szélpál Nóra kétszer volt eredményes, mellettük Krisztián Lilla, Pintye Vivien, Nagy Virág és Papp Luca is feliratkozott a gólszerzők közé.

- Nagy különbség volt a két csapat között, jól játszottunk, a helyzetkihasználásunkkal is elégedett vagyok. Első mérkőzésnek nem volt rossz a mai, a következő, szlovénok elleni mérkőzés viszont már sokkal nehezebb lesz - értékelt a lefújás után Schumi Dorottya.

Magyarország-Luxemburg 9-0 (3-0)
Magyarország: Pap Petra - Nagy Virág (Szélpál Nóra, 41.), Bálint Kata, Fördős Beatrix (Bódai Viktória, 41.), Csolti Réka (Pacsuta Dóra, 41.) - Buzás Kata - Kovács Eszter (Erdész Fanni, 41.), Horváth Cintia (Balogh Noémi, 14.), Pusztai Sára (Papp Luca, 41.), Nagy Vanessza (Pintye Vivien, 55.) - Krisztián Lilla (Czellér Dorottya, 60.)
Gólok: Nagy Vanessza 13., 44., 52., Krisztián Lilla 21., Nagy Virág 26., Papp Luca 67., Szélpál Nóra 71., 77., Pintye Vivien, 79.

Kapcsolódó cikkek

Női U17: kétgólos siker a románok ellen

U17-es női együttesünk Gyulán küzdelmes mérkőzésen kétgólos győzelmet aratott a románok elleni felkészülési összecsapáson.

Női U17-es válogatott: döntetlen Görögországban

A mieink az első félidőben eldönthették volna a házigazdák elleni meccset, de kimaradtak a lehetőségek.

Női U17: visszavágtak a szlovákok

A keddi, lipóti 3-2-es győzelem után női U17-es válogatottunk 5-2-es vereséget szenvedett a házigazda szlovákoktól.

Tornagyőztes a női U17-es válogatott

Lévay Andrea együttese az UEFA Development Torna utolsó játéknapján fordulatos meccsen 4-3-re legyőzte Svájc korosztályos csapatát.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017