Nem tudtuk megszorítani a norvégokat
U17 női   |   Archívum   |   2013. október. 07., 16:53
Nem tudtuk megszorítani a norvégokat

A női U17-es Európa-bajnoki selejtező elitkör zárónapján a magyar válogatottnak nem volt esélye a bravúrgyőzelemre Sopronban.

Azt már az elitkör előtt is tudni lehetett, hogy a norvég válogatott kiemelkedik a négycsapatos elitkör mezőnyéből, de némi reményt adhatott az ellenük lejátszott meccs előtt, hogy három nappal ezelőtt a skótok legyőzték a skandináv együttest, mi pedig az első fordulóban 4-3-ra megvertük a skótokat.

Norvégia sajnos nem adta meg azt az esélyt, hogy ismét rossz napot kifogva, messze tudása alatt játsszon. Az első 10 percben nem tűnt úgy, hogy nagy különbségű vereség lesz a vége, és még az első félidőben esett két norvég gól után is volt esélyünk a szoros eredményre.

A második félidőre elfáradt a magyar válogatott, két óriási iramú meccs után egy harmadikat már nem tudott koncentráltan végigjátszani, de ellenfelünknek szerencséje is volt, mert a góljaik nagy részét a kapusunk hibájának köszönhette. A második félidőben a norvégok öt góllal toldották meg a szünet előtti kettőt, mi csak Szabó Viktória szépítő góljának örülhettünk a 70. percben.

A végeredmény 1-7 lett, a norvégok a nagy különbségű győzelmük ellenére csak a második helyen végeztek a csoportban a skótok mögött, és csak akkor juthatnak ki az Eb-re, ha a hat csoport legjobb másodikjai lesznek.

- A norvég és a magyar válogatott között jelenleg nagy a különbség ellenfelünk javára, még ha akkora azért nincs is, mint amit az eredmény tükröz - mondta a mérkőzés után Lévay Andrea. - Talán furcsán hangzik egy ilyen eredmény után, de játékban nem nőtt fölénk az ellenfél, azonban óriási fizikális előnyét maximálisan kihasználta. A pontszerzés nem volt ugyan benne a meccsben, de egy szoros eredmény igen, sajnos ebben a korosztályban előfordul, ami ma is, hogy egy kapus annyira rossz napot fogjon ki, hogy öt védhető kapura lövésből öt gólt kapjon. Mikor nekiindultunk az elitkörnek, azt mondtuk, hogy már az egy pont is bravúr lenne, ehhez képest szereztünk három pontot, ráadásul a csoport győztesét múltuk felül. Ezzel egy fejezet lezárult, a keret fele kiöregszik a korosztályból, mi pedig elkezdjük a jövő U17-es válogatottjának építését. Úgy gondolom, szép évet zártunk, több nagyszerű győzelmet is arattunk az elmúlt hónapokban, egyedül azt sajnálom, hogy a közös munka egy ilyen nagy különbségű vereséggel ért véget.

Norvégia-Magyarország 7-1 (2-0)
Magyarország:
Prekovics Emese - Nagypál Fatima, Horti Boglárka, Rozmis Gabriella, Szabó Viktória - Vancsik Viktória, Krascsenics Csilla (Andriska Renáta, 41.) - Szakonyi Emese (Bokor Adrienn, 41.), Horváth Boglárka, Kaján Zsanett - Krascsenics Petra (Csányi Diána, 63.)

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.