Kétgólos hátrányból remek győzelem a skótok ellen
U17 női   |   Archívum   |   2013. október. 02., 17:14
Kétgólos hátrányból remek győzelem a skótok ellen

Lévay Andrea együttese 4-3-re győzött Skócia ellen a női U17-es Eb-selejtező elitkör első fordulójában, Sopronban. Kaján Zsanett mesterhármast szerzett a találkozón.

Lévay Andrea a felkészülés során azt nyilatkozta, hogy jó megérzései vannak a Eb-selejtező elitkör előtt, és annak ellenére, hogy a skót női labdarúgást magasabban jegyzik, mint a magyart, győzelmet vár a nyitányon. A találkozó nem úgy indult, hogy magyar győzelem lesz a vége, a skótok sokkal jobban kezdtek, a 12. percben Robertson révén megszerezték a vezetést, majd a 22. percben Rafferty góljával már 2-0-ra vezettek.

Ebben az időszakban nagyon sok volt a pontatlanság a mieink játékában, a skótok könnyen belőtték az üres területekre a labdát, uralták a középpályát. A második vendéggól után Lévay Andrea változtatott a felálláson, stabilizálta a középpályát, és ennek köszönhetően a 31. percben sikerült szépíteni, Horváth Boglárka bepassza után Kaján Zsanett vezethette a kapusra a labdát, és nem is hibázta el a lehetőséget (1-2). A gól után látványosan feljavult a játékunk, olyannyira, hogy a 35. percben Kaján második találatával sikerült egyenlítenünk (2-2). Ezt követően már egyértelmű volt a fölényünk, de egy eladott labda után a skótok a félidő hajrájában visszavették az előnyt (2-3).

Szünetben Lévay Andrea kettőt cserélt, és a frissítéseknek köszönhetően a második félidőben tovább javult a játékunk, s ennek gyorsan meglett az eredménye: a 47. percben Kaján hagyta maga mögött védőit, középre játszotta a labdát, az érkező Szakonyi Emese pedig a hálóba lőtt. Ekkor már érezhető volt, hogy meg tudja nyerni a csapat a meccset, és ez meg is történt, a 67. percben Kaján cselezte be magát a kapu előterébe, majd egy lövőcsellel elküldte a kapust, és a hálóba lőtt, kialakítva a 4-3-as végeredményt.

- Nem úgy indult a mérkőzés, ahogy elterveztük, a tét lebénította a játékosokat, túlizgulták a meccs elejét, kapkodtak, elszórták a labdákat, nem találták a helyüket a pályán - mondta a mérkőzés után Lévay Andrea az mlsz.hu-nak. - A megbeszélt felállási forma nem működött, ezért gyorsan változtattam, stabilizáltam a középpályát, és átálltunk kétcsatáros játékra. Gyorsan szépítettünk, és szerencsére a gól megnyugtatta a játékosokat, ekkor kezdtünk el valós tudásunknak megfelelően focizni. A skótok innentől kezdve nem sok veszélyt jelentettek a kapura, csak elrugdosni tudták a labdákat, sajnos egy hibánkat kihasználva így is szereztek egy gólt. A második félidő viszont végig a miénk volt, nem túlzás azt mondani, hogy lefociztuk az ellenfelet, ekkor már nem volt sok keresnivalójuk a pályán a skótoknak. Az első bő húsz percet leszámítva nagyon jól játszottunk, mindenki nagyon akarta a győzelmet, és az első gólunk után el is hitték a lányok, hogy nyerhetnek. Büszke vagyok a játékosokra, mert nagyon jól lehet velük együtt dolgozni, és újra bebizonyították, hogy képesek az utolsó erejükig küzdeni egymásért a pályán.

A csoportunk másik mérkőzésén, Bükön Norvégia 5-1-re legyőzte a finneket. A mieink pénteken 14.30 órakor a finnekkel játszanak Sopronban.

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.