Kedden kezdi az Eb-selejtezőt a női U17-es válogatott
U17 női   |   Archívum   |   2013. július. 29., 20:00
Kedden kezdi az Eb-selejtezőt a női U17-es válogatott

A cél a csoportból való továbbjutás, ehhez az első két hely valamelyikét kell megszereznie Lévay Andrea együttesének.

A válogatott kedden kezdi meg szereplését Moldovában az Európa-bajnoki selejtező minitornán, Lévay Andrea csapata a házigazdák mellett a lettekkel és az izlandiakkal mérkőzik meg a továbbjutást érő első két helyért. A magyar válogatott játékosai az elmúlt hetekben a nyári szünet helyett nemzetközi meccseken, összetartásokon vettek részt, hogy tökéletesen felkészülve lépjenek pályára a minitornán. A szakmai stáb a héten 18 fősre szűkítette az eddigi 21-es keretet, a játékosok a hét elején Telkiben készültek közösen, vasárnap Lipóton gyakoroltak, majd hétfőn utaztak el Moldovába.

- Jó hangulatban telt a felkészülés, a játékosok átérzik, hogy komoly kihívás előtt állnak, és edzéseken is száz százalékos erőbedobással dolgoztak – mondta az mlsz.hu-nak Lévay Andrea. - A felkészülési meccseken összeállt a csapat, az utolsó napokban már csak apró taktikai hangolás szerepelt a programban. Felkészülten várjuk a tornát, úgy gondolom, az erőviszonyok alapján nagyon jó esélyünk van a továbbjutásra. A három rivális közül talán a lettek képviselik a legkevésbé komoly játékerőt, a moldávok legnagyobb előnye a hazai pálya lehet, míg a legkeményebb ellenfél, az izlandi válogatott főképp fizikális erejével tűnik ki a mezőnyből.

- Tehetséges korosztály állt össze, a szakmai stáb jól dolgozott az elmúlt hónapokban, így a kiválasztás során ütőképes együttes alakult ki. Az eddigi munkát sikeresnek értékelem, de az igazi vizsga a három tétmérkőzés lesz a jövő héten. Három nehéz mérkőzés vár ránk, de mindenképpen továbbjutást várok a csapattól – tette hozzá Vágó Attila, női szakágvezető.

A kedd délutáni első mérkőzésen a mieink a házigazdák ellen lépnek pályára.

A válogatott 18-as kerete:

Kapusok:

Mészár Krisztina (Győri ETO)
Prekovics Emese (Hegyvidék)

Védők:

Rozmis Gabriella (FTC)
Nagypál Fatima (FTC)
Szabó Viktória (FTC)
Vancsik Viktória (FTC)
Horti Boglárka (FTC)
Andriska Renáta (MTK)

Középpályások:

Szakonyi Emese (Viktória - Szombathely)
Nyúzó Boglárka (MTK)
Gruber Brigitta (Hegyvidék)
Bokor Adrienn (Olasz Focisuli)
Kocsán Petra (FTC)
Krascsenics Csilla (FTC)

Támadók:

Krascsenics Petra (FTC)
Ferencz Kata Lívia (FTC)
Csányi Diána (Femina)
Kaján Zsanett (FTC)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.