Bravúros csoportgyőzelem - kétszer álltunk fel Izland ellen
U17 női   |   Archívum   |   2013. augusztus. 04., 19:28
Bravúros csoportgyőzelem - kétszer álltunk fel Izland ellen

Az Eb-selejtező favoritjának számító izlandiak elleni mérkőzésen 2-2-es döntetlent ért el Lévay Andrea csapata, ezzel első helyen jutott az Eb-elitkörbe.

U17-es női válogatottunk két fölényes győzelem után a csoport favoritjának számító Izland elleni mérkőzéssel zárta szereplését a moldovai Eb-selejtező tornán. Az első két meccsét az északi válogatott is megnyerte, vagyis a továbbjutás már mindkét fél számára zsebben volt, mégsem volt nevezhető tét nélkülinek az összecsapás, hiszen mindkét csapat csoportelsőként szeretett volna továbbjutni. Ehhez számunkra a döntetlen is elég lett volna, az első két kör után ugyanis jobb volt a gólkülönbségünk Izlandnál. A magyar válogatott végig a rá jellemző sok passzos focit játszotta, míg az izlandiak a hosszan előrevágott labdákkal próbálták megjátszani két gyors támadójukat. A mieink taktikája már az első félidőben is hatékonyabbnak bizonyult, hiszen több helyzetet alakítottak ki ellenfelünknél, csak a befejezésekbe csúszott rendre hiba, így a szünetig nem született gól.

A második félidő 16. percében Kaján Zsanett szerezhette volna meg a vezetést, de az izlandi kapus védett, ellenfelünk pedig az ellentámadásból megszerezte a vezető találatot (1-0). A 60. percben máris egyenlítettünk, Kaján vitte le a labdát az alapvonalig a bal oldalon, pontosan gurított vissza az érkező Vancsik Viktóriához, aki egy igazítás után, a becsúszó védők és a kapus fölött, okosan a hálóba emelt (1-1). Az utolsó húsz perc óriási izgalmakat hozott, az izlandiak a 63. percben visszaszerezték ugyan az előnyt (1-2), de a magyar játékosok hősiesen küzdöttek, nagyszerűen játszottak, és a 75. percben sikerült megszerezniük az egyenlítő találatot: az egész meccsen nagyszerűen játszó Krascsenics Petra kapott labdát a 16-os előterében, egy testcsellel becsapta védőjét, majd 16 méterről a hálóba lőtt (2-2). A hajrában az északiak nem tudták megszerezni a győztes gólt, maradt a döntetlen, ami a magyar válogatott csoportgyőzelmét jelentette!

- Nagyon büszke vagyok a csapatra, izgalmas mérkőzésen, egy nálunk magasabban rangsorolt ellenféllel szemben sikerült csoportgyőzelmet érő döntetlent játszanunk - mondta a lefújás után az mlsz.hu-nak Lévay Andrea. - Ellenfelünk hiába került kétszer is előnybe, a lányok egy percre sem adták fel, a szívük vitte őket előre, és a példás hozzáállás meghozta a gyümölcsét. Az első félidőben egy-két játékos még nem igazán találta a helyét, de így is nekünk volt több helyzetünk. Talán a fáradtság és az izgalom miatt nem sikerült ezeket kihasználni, de a szünet után egyenesbe kerültünk, és megéreztük, hogy ezt a meccset akár meg is nyerhetjük. A csapat minden tagja nagyon szeretett volna bizonyítani, és végül meg is mutatták, hogy maximális odaadással és rengeteg munkával még a legerősebb ellenféllel szemben is sikerülhet jó eredményt elérni.

- Ezek a lányok hősök voltak most, legalább akkora hősök, mint Eger ostrománál a várvédő nők - fogalmazott Vágó Attila szakágvezető. - Egy nálunk sokkal magasabban rangsorolt ország válogatottja ellen, kétszer egyenlítve tudtunk pontot szerezni, úgy, hogy akár a győzelem is meglehetett volna. Minden elismerésem a csapaté és a szakmai stábé, biztos vagyok benne, hogy ezek a játékosok még sok örömet fognak szerezni nekünk. Most megmutattuk, hogy nem csak a kötelező győzelmeket tudjuk hozni, az eddigi legnehezebb ellenféllel szemben bizonyítottuk be, hogy igazi csapatként tudunk teljesíteni a pályán. Tehetségekben jól állunk, de folytatnunk kell a kemény munkát, hogy néhány év múlva ezek a lányok felnőtt szinten is hasonló sikereket érhessenek el.

Magyarország-Izland 2-2 (0-0)
Magyarország: Prekovics Emese - Nagypál Fatima, Rozmis Gabriella, Horti Boglárka, Szabó Viktória (csk) - Vancsik Viktória, Krascsenics Petra - Szakonyi Emese (Grúber Brigitta, 70.), Krascsenics Csilla (Bokor Adrienn, 41.), Csányi Diána (Ferencz Kata, 54.) - Kaján Zsanett
Gólszerző: Hafdis Erla Gunnarsdóttir az 56., Sigríður María Sigurdardóttir a 63., ill. Vancsik Viktória a 60., Krascsenics Petra a 75. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.