A görögök ellen főpróbázik a női U17-es válogatott
U17 női   |   Archívum   |   2013. szeptember. 13., 21:19
A görögök ellen főpróbázik a női U17-es válogatott

Lévay Andrea csapata a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkör előtt Görögországban játszik két mérkőzést.

Női U17-es válogatottunk az augusztus elején rendezett Eb-selejtező minitornán az első helyen végzett az izlandi, a lett és a moldovai korosztályos csapat előtt, ezzel kiharcolta az elitkörben való részvételt. Az Eb-döntőbe jutásért október elején, hazai környezetben játszik Lévay Andrea együttese, de ezt megelőzően még két felkészülési meccs is szerepel a programban a szintén elitkörös görög válogatott ellen.

A mieink pénteken délután érkeztek meg Athénba, ahol remek körülmények vártak a csapatra, a görögök nagyszerű házigazdának bizonyultak. A magyar válogatott először szombat délután lép pályára a házigazdák ellen, majd a két csapat hétfőn ismét megmérkőzik egymással. A mieinknél két játékos betegség miatt nem utazhatott el a többiekkel, de az elitkörre a most hiányzó Ferencz Katával és Szabó Dorottyával is számol a szakmai stáb.

- Az utolsó mérkőzéseinket játsszuk a hazai rendezésű elitkör előtt, egy jó erőkből álló görög csapat lesz az ellenfelünk - mondta az mlsz.hu-nak Lévay Andrea. - Az elmúlt időszak eredményei alapján úgy gondolom, a két válogatott hasonló játékerőt képvisel, a célunk az, hogy legyőzzük ellenfelünket, és olyan játékot nyújtsunk, ami bizakodással tölthet el bennünket a tétmeccsek előtt. A múlt héten egy kétnapos edzőtáborozást tartottunk a lányoknak, ez alapján optimistán várjuk a meccseket, mindenki jó erőben tért vissza a rövid nyári szünetről. Az elitkörre készülve begyakoroltunk egy új játékrendszert, ezt most élesben is kipróbálhatjuk, ezen kívül a pontrúgásainkat is igyekszünk csiszolgatni, hogy október elején a tétmérkőzéseken még többször láthassuk viszont a megbeszélt variációkat a pályán.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.