A finnek ellen elmaradt a bravúr
U17 női   |   Archívum   |   2013. október. 04., 18:37
A finnek ellen elmaradt a bravúr

Női U17-es válogatottunk mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a finneknek, de a gólokat az északiak szerezték.

A skótok elleni szerdai 4-3-es győzelem után női U17-es csapatunk pénteken a finnek ellen lépett pályára az Eb-selejtező elitkör második fordulójában. A mérkőzés ugyanolyan rosszul kezdődött, mint a skótok elleni, a finnek legelső támadásuk végén, egy szöglet után Kuoksa góljával megszerezték a vezetést. A finnek a sportszerűség határait feszegetően futballoztak, a 13. percben például kapusunkat, Prekovics Emesét fejbe térdelte egyikük, a játékvezető pedig nem torolta meg ezeket a szabálytalanságokat (Prekovicsot le is kellett cserélni és kórházba szállítani a második kapott gól után).

A 20. percben Rantanan távoli találatával kettőre növelték az előnyt a vendégek. A skótok ellen innen sikerült felállni, ezúttal azonban nem tudtunk mezőnyben fölülkerekedni. Labdabirtoklásban hiába volt kiegyenlített a mérkőzés, a támadóinkat nem tudtuk megjátszani, így veszélyesebb helyzeteket sem alakítottunk ki.

A fordulás után sokat tett a szépítésért a válogatott, benne volt a levegőben a magyar gól, de ezen a napon nem állt össze a támadójátékunk, a finnek pedig az utolsó pillanatokban szerzett kontragóllal beállították a 3-0-ás végeredményt.

A csoport másik meccsén a skótok meglepetésre 2-1-re legyőzték norvégokat, így két kör után mind a négy csapatnak 3-3 pontja van, az utolsó körben dől el a továbbjutás.

- Bosszantó, hogy az első félidőben két elkerülhető gólt kaptunk, pontosan olyan szituációk után, amikre előre rákészültünk és begyakoroltunk - mondta a meccs után Lévay Andrea. - Az első húsz percben ugyanolyan kapkodóan, zavarodottan játszottunk, mint a skótok ellen, és bár utána feljavultunk, ehhez az óriási iramhoz, fizikai megterheléshez magyar játékos nincs hozzászokva. Sokszor rossz döntéseket hoztunk, a keretből többen is gyenge napot fogtak ki, így hiába tettünk sokat a szépítésért, nem jött össze a gólszerzés. A végén már minden energiánkat a támadásokra fordítottuk, és egy kontrából megkaptuk a harmadik gólt, de ez a meccs nem itt dőlt el, hanem a mérkőzés első húsz percében.

Eb-selejtező elitkör
Finnország-Magyarország 3-0 (2-0)
Magyarország: Prekovics Emese (Mészár Krisztina, 24.) - Nagypál Fatima, Rozmis Gabriell, Horti Boglárka, Szabó Viktória - Vancsik Viktória (Krascsenincs Csilla, 33.), Nyúzó Boglárka (Csányi Diána, 55.) - Szakonyi Emese, Horváth Boglárka, Kaján Zsanett - Krascsenincs Petra

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.