Döntetlennel zártuk a Telki Kupát
U17 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. augusztus. 07., 16:42
Döntetlennel zártuk a Telki Kupát

A Telki Kupa harmadik játéknapján a magyar U17-es válogatott kétszer is hátrányba került a walesiek ellen, de Zuigeber Ákos révén mindkétszer egyenlítettünk, így 2-2-vel zárult a találkozó.

A mieink a horvátok elleni 0-2 és a csehek elleni 0-0 után elveszítették az esélyüket az első két hely valamelyikének megszerzésére a négycsapatos Telki Kupán, és hasonló cipőben jártak a walesiek is, akik a csehek elleni 1-7 után 0-3-mal zárták a horvátok elleni meccsüket.

A magyar válogatott nehezen vette fel a mérkőzés ritmusát, a találkozó eleje a walesiek elképzelése szerint alakult, az 5. percben Brian William Russ kapott pontos ütempasszt, egyedül fordulhatott kapura, és nem is hibázta el a ziccert (0-1). A gól után két nagy walesi helyzet is jelezte, hogy nem igazán működik a magyar csapat játéka, de a játékrész közepére sikerült feljavulnunk, és a félidő derekán megszereztük az egyenlítő gólt is: Balogh Botondot vágták fel a 16-oson belül, a megítélt büntetőből Zuigeber Ákos a bal alsó sarokba lőtt (1-1).

A fordulás után váratlanul visszavette a vezetést Wales, egy jobb oldali beadást követően Russ fejelt közelről a hálóba (1-2). Az 59. percben szép góllal egyenlítettünk, Zuigeber Ákos a balösszekötő helyéről, a 16-os sarkának közeléből tekert a bal felső sarokba (2-2). A hátralévő félórában a magyar válogatott jóval többet tett a győztes gól megszerzése érdekében, több nagy helyzetünk is akadt, de a legnagyobb ziccereket is elhibáztuk, így nem változott az eredmény: a magyar válogatott ismét döntetlent játszott, a harmadik helyen zárta a viadalt.

– Fizikálisan, erőnlétben sajnos e pillanatban jelentős a lemaradásunk a tornán résztvevő többi csapattal szemben, ez a mai mérkőzésen is beigazolódott. Meglátszott a párharcokban, de a helyzetkihasználásban is, ezeket az alapokat rendbe kell tenni ahhoz, hogy a jövőben eredményesebb futballt tudjon játszani a csapat. A mögöttünk lévő három mérkőzés tanulságos volt, a megszerzett tapasztalatokat felhasználva igyekszünk felkészülni az októberi Eb-selejtezőkre - értékelt a mérkőzést követően Preisinger Sándor.

Magyarország-Wales 2-2 (1-1)
Magyarország: Hegyi Krisztián (Jaksi Attila, 46.) - Hosszú Zétény (Buna Gábor, 46.), Americo Pereira (Dávid Zoltán, 21.), Balogh Botond, Orosz Donát - Posztobányi Patrik, Kata Mihály, Ominger Gergő (Baráth Péter, 46.) - Komáromi György (Szalay Szabolcs, , László Dávid (Horváth Krisztofer, 60.), Zuigeber Ákos
Gólszerzők: Zuigéber (32., 59.), ill. Russ (5., 54.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen
Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...

Döntetlent játszott az angolokkal az U17-es válogatott
Meccsbeszámoló
Vereség az írektől, búcsúztunk az Eb-től

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...