Egész estés meccsen döntetlen a csehek ellen

2018. augusztus. 05., 18:23   |    

Egész estés meccsen döntetlen a csehek ellen

U17-es válogatottunk közel három órával a kezdő sípszó után fejezte be a csehek elleni mérkőzését a Telki Kupa második játéknapján. Az eredmény 0-0 lett.

Az U17-es Telki Kupa második játéknapján a cseh válogatott volt a mieink ellenfele. A vendégek pénteken 6-0-ás félidő után 7-1-re verték a walesieket, míg a magyar válogatott 2-0-ra alulmaradt a horvátokkal szemben. A mérkőzés rosszul kezdődött, az 5. percben Csányi Ádám súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, azonnal le kellett cserélni.

A mérkőzés első félideje kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, de mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A mieink a befejezéseknél nem voltak elég figyelmesek, ezért a cseh kapusnak nem akadt komoly dolga, míg a saját kapunk előtt az utolsó pillanatban mindig akadt valaki, aki meleg helyzetben fel tudott szabadítani. Az első 45 perc végéig nem született gól.

A félidő lefújása után viharfelhők érkeztek Telki fölé, a jégeső és a villámlás miatt a 15 percesre tervezett szünetből 75 perces lett, csak ezután folytatódhatott a találkozó. A második félidő első felében a magyar válogatott irányította a találkozót, megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, de kimaradtak a helyzetei. A hajrához közeledve a csehek tettek szert mezőnyfölényre, de gólt ők sem tudtak elérni. A, 90 perc letelte után, az utolsó pillanatokban a magyar válogatott jutott büntetőhöz, de Kata Mihály gyenge lövését védte a cseh kapus, így 0-0-val zárult a mérkőzés.

A torna utolsó játéknapján, kedden a magyar csapat 15.15-kor a walesiekkel mérkőzik meg Telkiben. A torna másik mai mérkőzésén a horvátok 3-0-ra legyőzték a walesieket.

- Nagyon jó meccset játszottunk a kiváló erőkből álló cseh válogatott ellen. Taktikailag dominálni tudtunk, viszont fizikai felkészültségben ellenfelünk felülmúlt bennünket. A kihagyott tizenegyestől eltekintve is temérdek helyzetünk volt, de most már sorozatban nem tudjuk kihasználni a lehetőségeinket. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan magunk mögött hagyjuk az ellenfél kapuja előtt mutatott rossz szériát, és elkezdjük kihasználni a helyzeteket, akkor az eredményességben is előreléphetünk - nyilatkozta a találkozót követően Preisinger Sándor szövetségi edző.

Magyarország-Csehország 0-0
Magyarország: Megyeri Gábor - Buna Gábor (Orosz Donát, 46.) Americo Pereira, Balogh Botond, Csányi Ádám (Hosszú Zétény, 7.) - Posztobányi Patrik, Kata Mihály - Komáromi György, Ominger Gergő (Baráth Péter, 78.), Zuigéber Ákos (Horváth Krisztofer, 89.) - Szalay Szabolcs (László Dávid, 46.)

 


Főszponzoraink
Szponzoraink