Kétgólos horvát siker a Telki Kupa nyitányán

2018. augusztus. 03., 18:10   |    

Kétgólos horvát siker a Telki Kupa nyitányán

U17-es válogatottunk több helyzetet alakított ki, mint a horvát csapat a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek egy öngóllal és egy szabadrúgásgóllal 2-0-ra megnyerték a találkozót.

A 2002-es születésű játékosokból álló magyar U17-es válogatott a címvédő horvátok elleni mérkőzéssel kezdte meg szereplését a 37 éves múltra visszatekintő Telki Kupán. A nyitómeccs előtt a mieinktől két játékos is kidőlt, Major Sámuel és Horváth Milán helyére Preisinger Sándor Orosz Donátot és Dávid Zoltánt hívta be a keretbe.

A mérkőzés első helyzete a magyar válogatott előtt adódott, egy jobb oldali szabadrúgás után Baráth Péter fejelt nem sokkal a kapu mellé, az első gólt viszont a horvátok szerezték, az 5. percben egy keresztpassznál a visszafutó Csányi Ádám próbált felszabadítani, de 14 méterről a kapunk jobb alsó sarkába gurította a labdát (0-1).

A folytatásban a magyar csapat támadásai hordoztak magukban több veszélyt, a 13. percben például egy formás, gyors akció végén Zuigéber Ákos került ziccerbe, de nem találta el a labdát a kapu előtt. A 28. percben Baráth Péter harcolt ki magának lövőhelyzetet a vendégek 16-osán belül, de nem tudta jól helyezni a labdát, védett a horvát kapus. A félidő hajrájához közeledve (az idei évtől már nem 40, hanem 45 percesek a félidők a  U17-es nemzetközi mérkőzéseken) többször is a horvátok utolsó embere szabadított fel a gólvonal közelében, így szünetig az eredmény nem változott.

A második félidő eleje kiegyenlített játékot hozott, a legnagyobb helyzet a horvátok előtt adódott, Fran Tomek emelése után a labda a keresztlécről a gólvonalra, majd onnan kifelé pattant. A játékrész közepe inkább a magyar válogatotté volt, de jóval kevesebb lehetőségünk volt, mint az első félidőben. A hajrához közeledve a vendégek eldöntötték a meccset, a 78. percben Jakov Brekalo 20 méterről, szabadrúgásból lőtt kapura, a labda megpattant a sorfalon és a hálóban kötött ki (0-2).  Ez maradt a végeredmény, a magyar válogatott hiába alakított ki több lehetőséget ellenfelénél a 90 perc alatt, a horvátok - a góloknál némi szerencsével - szerezték meg a három pontot. 

A torna másik pénteki mérkőzésén, Üllőn a csehek 6-0-ás félidő után 7-1-re legyőzték a walesi együttest. Vasárnap 17.30-tól a cseh válogatottal játszunk Telkiben. 

– Az első félidőben rendben volt a teljesítményünk, irányítottuk a játékot, helyzeteket dolgoztunk ki, és az öngól ellenére sem utalt arra semmi, hogy végül két góllal alulmaradunk. A második félidőben erőnléti gondjaink voltak, ezért pontatlanul játszottunk, nem tudtuk ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint az első negyvenöt percben. Az Eb-selejtezőig feltétlenül javítani kell a helyzetkihasználásunkon, és fizikálisan is előre kell lépniük a játékosoknak – értékelt a mérkőzést követően Preisinger Sándor.

Magyarország-Horvátország 0-2 (0-1)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Hosszú Zétény (Burzi Alex, 72.), Pereira Americo, Posztobányi Patrik, Csányi Ádám (Buna Gábor, 72.) - Kata Mihály (Dávid Zoltán, 88.), Ominger Gergő - Komáromi György (Orosz Donát, 72.), Baráth Péter (Horváth Krisztofer, 58.), Zuigéber Ákos - Szalay Szabolcs (László Dávid, 58.)
Gólszerzők: Csányi (öngól) 5., Brekalo 78.


Főszponzoraink
Szponzoraink