U15: Mentalitásukkal győztek az írek
U15 férfi   |   Csapat   |   2019. február. 03., 16:33
U15: Mentalitásukkal győztek az írek

Írország 3–0-ra legyőzte a magyar U15-ös válogatottat a spanyolországi nemzetközi torna utolsó mérkőzésén.

Hűen tükrözi az Írország elleni meccs képét a 3–0-s végeredmény: Az írek fizikálisan fölénk nőttek a nemzetközi torna zárómérkőzésén, ők értek előbb oda a labdákért és párharcaik nagy részét is megnyerték. U15-ös csapatunk a napokban Hollandiával és a házigazda Spanyolországgal is megmérkőzött.

Az ír válogatott nagyon szervezetten futballozott. A játékot tekintve kiegyenlített mérkőzésen egyik csapat sem tudott komolyabb helyzetet kialakítani; a gólokat szabadrúgásból, szöglet után, illetve egy beadást követően kaptuk.

Előző két, spanyolországi mérkőzésünkhöz képest jóval több olyan jelenet volt a pályán, ami a futball lényege – fogalmazott Belvon Attila szövetségi edző a lefújást követően az mlsz.hu-nak. – Ellenfelünk mentalitásban győzött le minket; úgy érezhették a fiúk, hogy a hollandok és a spanyolok elleni jó játék elég lehet az írek ellen egy győzelemre. Mindhárom csapat különböző futballkultúrát képvisel, és mindegyik Európa élmezőnyéhez tartozik. Az első két ellenfelünkkel fel tudtuk venni a versenyt minden területen, most viszont ez nem sikerült,  mozdulatgyorsaságban, fizikai mutatókban fölénk nőttek az írek. 

A nemzetközi tornán résztvevő keretbe négy olyan játékos is bekerült, akik az U15-ös válogatott legutóbbi, őszi találkozóin nem voltak a csapat tagjai.

– A torna után fogjuk értékelni a játékosokat. Ez a korosztály a kiválasztásról szól; aki bizonyít, az marad, aki pedig nem, a helyett keresünk olyan labdarúgót, aki nemzetközi szinten is tud teljesíteni és erős személyiség, jó technikai képességgel rendelkezik és megfelelő fizikai állapotban van – tette hozzá a szakember.

Írország–Magyarország: 3–0 (0–0)
Magyarország: Király Mátyás – Farkas Bendegúz, Pekár István, Molnár Kevin, Kovács Dominik – Keresztes Noel (Tarcson Ákos, 55.), Földing Engelbert (Bakti Balázs, 55.), Kiss László – Gruber Zsombor (Kocsis Dominik, 35.), Ulbert Renátó (Perfettó Gabriel, 55.), Vasvári Zoltán (Nagy Kolozsvári Dániel, 35.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.