U15: Kétgólos vereség Hollandia ellen
U15 férfi   |   Csapat   |   2019. január. 30., 19:16
U15: Kétgólos vereség Hollandia ellen

Spanyolországban játszotta idei első mérkőzését U15-ös válogatottunk, amely 2–0-ra kikapott a komoly játékerőt képviselő Hollandiától. A következő ellenfelünk a házigazda spanyolok, majd Írország lesz az év első tornáján.

Az első holland gólig uralta U15-ös válogatottunk a mérkőzést, jó dinamikával játszott a csapat a spanyolországi nemzetközi tornán.

A gól viszont kissé megzavarta Belvon Attila szövetségi edző együttesét, és a hollandok átvették az irányítást, elsősorban a két nagyon komoly felépítéssel, gyorsasággal rendelkező csatáruk révén. A második találat pedig eldöntötte a mérkőzést.

A második félidő szinte teljesen a mieinké volt, nem csak a holland helyzetek hiánya miatt, hanem a magyar támadások veszélyessége révén is.

Ez a fiatal együttes, ahol többen még csak 14 évesek, megmutatta, hogy képes nemzetközi szinten is futballozni egy nagyon komoly játékerőt képviselő holland válogatott ellen. Ezen a találkozón a helyzetkihasználás döntött, de úgy vélem, ennél az eredménynél több van bennünk – mondta Belvon Attila a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak. – A második félidő jó játékot, előrevédekezést, rengeteg párharcot és szép jelenetet hozott. Nem lehetek elkeseredett, természetesen az eredmény bánt, mivel szervezettek és gyorsak voltunk, a modern futball olyan elemeit alkalmaztuk, ami megfelel a nemzetközi szintnek, de sajnos a kapu előtt nem koncentráltunk eléggé. Nehéz mérkőzések várnak még ránk, ez a meccs azokhoz is alapot adhat.

Hollandia–Magyarország 2–0 (2–0)
Magyarország: Mergl Szabolcs – Horváth Máté (Varga Dominik, 22.), Farkas Bendegúz (Molnár Kevin, 26.), Pekár István, Kovács Dominik – Keresztes Noel (Nagy Kolozsvári Dániel, 35.), Földing Engelbert, Kocsis Dominik (Tarcson Ákos, 35.) – Gruber Zsombor (Kiss László, 35.), Ulbert Renátó (Vasvári Zoltán, 26.), Bakti Balázs (Perfettó Gabriel, 35.)

U15-ös válogatottunk további programja a tornán: 
02. 01.: Spanyolország–Magyarország
02. 03.: Írország–Magyarország


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben

Férfi U15-ös válogatottunk 5-2-es vereséget szenvedett a házigazda törököktől Manisában.

Döntetlennel zárta írországi táborát az U15-ös válogatott
Meccsbeszámoló
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 5-2-es vereséget szenvedett a házigazda törököktől Manisában.