U15: A házigazdák jobban kihasználták helyzeteiket
U15 férfi   |   Csapat   |   2019. február. 01., 16:13
U15: A házigazdák jobban kihasználták helyzeteiket

A magyar U15-ös válogatott 3–1-re alulmaradt a házigazdákkal szemben a spanyol tornán. Következő és egyben utolsó ellenfele Írország lesz.

Idei első megmérettetésén Spanyolországban, nemzetközi tornán szerepel U15-ös válogatottunk, ahol Hollandia, Spanyolország és Írország ellen lép pályára a napokban.

A komoly játékerőt képviselő hollandok elleni, 2–0-s vereséget követően a házigazdák vártak a mieinkre. Az európai élvonalhoz tartozó korosztályos válogatott játékstílusa a spanyol foci szinte minden jegyét tükrözte, ami a felnőtt csapatukra jellemző: rengeteget passzoltak és a labdabirtoklásra építettek. 

Az első félidőben két helyzete volt ellenfelünknek, és meg is szerezte a vezetést. Válogatottunk egy nagyobb helyzetet dolgozott ki, de nem sikerült az egyenlítés, így 1–0-s spanyol vezetéssel kezdődött a második félidő.

A második játékrészben szinte teljesen kiegyenlített volt a játék. Bár a spanyol csapat újabb góllal növelte előnyét 2–0-ra, a mieink nagyon agresszíven és határozottan támadtak, igyekeztek élvezetes, jó futballt játszani, és ez góllal párosult: egy középpályás labdaszerzés után átlövésből Ulbert Renátó volt eredményes.

Az egyenlítésre is volt lehetőségünk, de az előrejáték megbosszulta magát és a spanyolok egy szöglet után még egy gólt fejeltek, amivel kialakult a 3–1-es végeredmény. 

– Színvonalas mérkőzést játszottunk, az eredménnyel viszont akkor lehetnék elégedett, ha legalább döntetlent értünk volna el. Még mindig lehet szervezetebben és bátrabban futballozni, mint ma. Hinni kell abban, hogy Európa topcsapataival is fel tudjuk venni a versenyt, ez a mérkőzés erre volt bizonyíték, hiszen mezőnyjátékban, fegyelemben és koncentrációban is megközelítettük az ellenfél szintjét, sőt néha fölé is nőttünk, de sajnos ez gólokban nem mutatkozott meg – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző a mérkőzést követően. 

Válogatottunk utolsó mérkőzését Írország ellen játssza a tornán, vasárnap 14.00-tól. 

Spanyolország–Magyarország: 3–1 (1–0) 
Magyarország: Mergl Szabolcs – Varga Dominik, Farkas Bendegúz (Pekár István, 35.), Molnár Kevin, Pilter Milán – Keresztes Noel, Nagy Kolozsvári Dániel, Kocsis Dominik – Gruber Zsombor (Kiss László, 35.), Perfettó Gabriel (Ulbert Renáró, 45.), Tarcson Ákos (Bakti Balázs, 35.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.