Tornagyőztes az U15-ös válogatott
U15 férfi   |   Csapat   |   2019. november. 11., 15:37
Tornagyőztes az U15-ös válogatott

Az 1-1-es eredményt követően a házigazda Fehéroroszországot is tizenegyesekkel győzte a magyar U15-ös csapat, amely ezzel megnyerte első nemzetközi tornáját.

U15: Gibraltár elleni siker a Development tornán

U15: Gibraltár elleni siker a Development tornán

Kilencgólos magyar győzelem született a minszki felkészülési torna második fordulójában.

Tovább

Kiegyenlített első félidőt játszott egymással a fehérorosz és a magyar válogatott a minszki Development torna utolsó játéknapján. Mindkét csapat alakított ki helyzeteket, de a kapusok jól védtek, így sokáig 0–0 maradt az állás. Aztán egy bedobást követően a tizenhatosunk sarkától lőhetett a fehérorosz csatár, akinek jól eltalált labdája még megpattant egy védőn, ezzel kissé becsapva a kapust és megszerezve a vezetést.

A szünetben hármat is cseréltünk, és a játékrendszeren is változtattunk. Átvettük az irányítást a mérkőzés fölött és rögtön a félidő elején kiegyenlítettünk: kis kavarodás után a tizenhatoson belülről lőhetett Csatári Kevin, aki belsővel pontosan helyezett a hálóba. 

A lefújásig több veszélyes támadást is vezettünk, de nem sikerült eldönteni a párharcot, így ismét – az Örményország elleni nyitómérkőzéshez hasonlóan – tizenegyesrúgások következtek. Játékosaink higgadtan találtak kapuba mind az öt alkalommal és nyertek 5–4-re. A mérkőzésért járó két ponttal pedig a mezőny élén végeztek pályafutásuk első nemzetközi tornáján.

Egy jó csapat ellen játszottunk, amely egy szépen eltalált lövéssel szerzett vezetést. Nekünk is volt két nagy helyzetünk, amit nem sikerült gólra váltanunk. Összességében kiegyenlített első félidő után igyekeztünk változtatni, nem csak személyekben, hanem játéképítésben is; a szünetben próbáltunk segíteni a fiúknak, hol vannak üres területek, amiket ki lehet használni a labdakihozataloknál. Ezek után, hogy nem tudtak beszorítani bennünket, végig támadtunk a lefújásig. Bár a kapusuk nagy mentéseket mutatott be, mi álltunk közelebb a győzelemhez – nyilatkozta Németh Antal szövetségi edző a mérkőzést követően. – Nagyon jó, hogy nemzetközi tornán szerepelhettünk és építhettük a csapatjátékot. Elégedett vagyok a fiúkkal, akik nagyon jól teljesítettek a három mérkőzésen. Túlestek a tűzkeresztségen, talán lement róluk a válogatottság okozta izgalom. Nagyon jó hozzáállással és lelkesen csinálták végig ezt a tornát, minden mérkőzésen rengeteget futottak, és nagy önbizalommal léptek pályára.

Fehéroroszország–Magyarország 1–1 (1–0), tizenegyesekkel 4–5
Gólszerző: Csatári Kevin (62.)
Magyarország: Bánfalvi Gergő (Szondi Levente, 41.) – Kokovai Csongor (Vaskó Aurél, 69.), Bodnár János (Sebe Botond, 74.), Szabó Tibor, Kovács Patrik – Pintér Máté, László Máté (Papp Csongor, 60.) – Major Marcell, Balázsi Levente (Csatári kevin, 41.), Kundrák Adrián (Bachesz Edvin, 41.), Varga Balázs (Gulyás Márk, 60.)

U15-ös Development torna végeredménye:
1. Magyarország
2. Örményország
3. Fehéroroszország
4. Gibraltár


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.