Döntetlen után tizenegyesekkel nyert az U15-ös válogatott
U15 férfi   |   Csapat   |   2019. november. 07., 17:20
Döntetlen után tizenegyesekkel nyert az U15-ös válogatott

A Németh Antal vezette csapat Fehéroroszországban szerepel a korosztályos Development tornán. A fiúk első nemzetközi mérkőzésükön higgadtan végezték el a tizenegyeseket Örményország ellen.

A minszki Development torna első fordulójában végig uralta a játékot a magyar U15-ös csapat. Minden poszton az örmény ellenfelünk fölé tudtunk nőni, de a támadások befejezésénél rendre hiba csúszott a számításainkba, pontatlanságok miatt sorra maradtak ki a nagy helyzetek.

Az első nemzetközi, válogatott mérkőzésén pályára lépő korosztályos együttes az első félidő utolsó perceiben egy labdaszerzésből törhetett kapura, az oldalra kipasszolt labdát a tizenhatos magasságában kapta László Máté, akinek tizennégy méteres lövésénél a kapufa is segített a hálóba találni.  

Az örmény csapat egy komolyabb kapura lövésig jutott a találkozón, amit Pécsi Ármin bravúrral hárított. Az egyenlítés mégis összejött nekik, büntetőből voltak eredményesek.

Az 1–1-es végeredmény pedig azt jelentette, hogy tizenegyeslövésekkel dől el a mérkőzés. Játékosaink magabiztosan mind az ötöt értékesítették, ellenfelünk második rúgását viszont kivédte kapusunk. Az így megszerzett győzelemért két pont jár a tornán.

Sajnálom a fiúkat, hogy az első válogatott meccsükön nem tudtak a rendes játékidőben nyerni. Elkapkodták a lehetőségeket, technikai hibák, pontatlanságok csúsztak be, máskor pedig az önfeláldozóan védekező örményeken akadtak el a támadások. Sokat dolgoztak a játékosok a győzelemért, a befejezéseket kell még gyakorolni. De a kvalitás megvan bennük, a csapat jobban futballozott ellenfelénél. Először játszottak a fiúk nemzetközi meccset, először hallgathatták a pályán a Himnuszt, és ha legközelebb higgadtabban futballozunk, az ilyen mérkőzéseket meg fogjuk nyerni. Azért is hasznos ez az út, hogy sok tapasztalatot szereznek a játékosok – fogalmazott a lefújást követően Németh Antal szövetségi edző.

Örményország–Magyarország (0–1) 1–1, tizenegyesekkel 4–5
Gólszerzőnk: László Máté

Magyarország: Pécsi Ármin – Kundrák Adrián, Kokovai Csongor, Szabó Tibor, Kovács Patrik – Bodnár Gergő, Bachesz Edvin (Szűcs Tamás, 60.) – Csatári Kevin (Papp Csongor, 60.), László Máté, Major Marcell, Varga Balázs


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.