U15: Gibraltár elleni siker a Development tornán
U15 férfi   |   Csapat   |   2019. november. 09., 14:54
U15: Gibraltár elleni siker a Development tornán

Kilencgólos magyar győzelem született a minszki felkészülési torna második fordulójában.

A Németh Antal vezette U15-ös válogatott első nemzetközi mérkőzésén 1–1-es döntetlent követően tizenegyesekkel tudott győzni Örményország ellen. A csapat második ellenfele Gibraltár volt a Fehéroroszországban rendezett Development tornán.

A válogatott Csatári Kevin révén a 36. másodpercben vezetéshez jutott, az Ingolstadtban pallérozódó játékos ezen a mérkőzésen mesterhármasig jutott: a harmadik percben meglőtte a csapat és saját maga második gólját, majd a 14. percben is eredményes volt. 

Gulyás Márk két (28., 72.), míg Pintér Máté (52.), Sebe Botond (61.), Kundrák Adrián (64.) és László Máté (74.) 1–1 gólig jutott.

A gibraltáriak végig agresszíven futballoztak, próbálták tördelni a játékot, és ahogy közeledett a mérkőzés vége, egyre többet szabálytalankodtak. 

Mi igyekeztünk építeni a játékot és az első félidei négy gólt követően a másodikban ötöt szereztünk, így tehát 9–0-s magyar győzelemmel ért véget a találkozó. 

Nem szabad elbíznunk magunkat, kilenc gólt szerezni mindig pozitív és örülünk neki, de még mindig voltak ki nem kényszerített hibák, amelyeket egy erősebb csapat megbosszult volna. Ezzel még foglalkoznunk kell. A fiúk, úgy gondolom, átestek egy gáton, hozzászoknak a válogatottsághoz. De fontos látni, hogy az  első meccset a rendes játékidőben nem nyertük meg és komolyabb ellenfelek ellen sokkal jobban kell koncentrálnunk. Még mindenben előre kell lépnünk, mind támadásban, mind védekezésben és egyéni teljesítményben. Látjuk, miből tudunk kiindulni és azon dolgozunk, hogy kiküszöböljük a hibákat és erősödjön a csapat az U17-es tétmérkőzésekig és akár majd a felnőtt válogatottságig – nyilatkozta Németh Antal az mlsz.hu-nak.

Magyarország–Gibraltar 9–0 (4–0)
Gólszerzőink: Csatári Kevin (1., 3., 14.), Gulyás Márk (28., 72.), Pintér Máté (52.), Sebe Botond (61.), Kundrák Adrián (64.), László Máté (74.)
Magyarország: Szondi Levente (Bánfalvi Gergő, 41.) – Sebe Botond, Bodnár János (Kundrák Adrián, 41.), Kovács Patrik (László Máté, 41.), Vaskó Aurél – Pintér Máté (Major Marcell), Bachesz Edvin (Kokovai Csongor)– Csatári Kevin (Varga Balázs), Balázsi Levente, Papp Csongor, Gulyási Márk


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.