Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2024. április. 05., 21:29
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi Szent Gellért Fórumban. A mieink találatát a csapatkapitány, Csiszár Henrietta szerezte.

A szövetségi kapitányi posztra nemrégiben kinevezett Szarvas Alexandra döntetlennel mutatkozott be a válogatott élén, annak ellenére hogy csapata szinte mindvégig nyomás alatt tartotta az azeri kaput. 

Válogatottunk a kezdősípszó után rögtön magához ragadta a kezdeményezést, s az első félidőre sikerült beszorítania az azeri csapatot a saját térfelére. Szabó a 7. percben egy jobb oldali szögletből a kapu tetejére ívelte a labdát, majd Csiszár lövését tolta a kapu fölé az azeri kapus. Az első félidő derekán ismét Szabó pillanatai következtek: előbb a 25., majd a 29. percben lőtt pár centivel az azeri kapu bal sarka mellé.

A 33. percben Turányi lőtt kétszer egymás után kapura, de az azeri hálóőr mind a kétszer bravúrral védett. A következő percekben Zeller próbálkozott a tizenhatoson belülről, de az ellenfél védői közbeavatkoztak, majd Csiszár bombázott a tizenhatos vonaláról pár centivel a vendégkapu fölé.

Az első azeri helyzetre egy szabadrúgást követően a 42. percben került sor, melyet Szőcs Réka bravúrral védeni tudott. Majd ismét magyar akció következett, melyet ezúttal Csiszár góllal fejezett be, így válogatottunk a 44. percben megszerezte a vezetést (1-0). 

A fordulás után több kezdeményezést láthattunk az azeri csapattól, de továbbra is a magyar válogatott uralta a játékot. A 66. percben Zeller volt veszélyes, lövése után azonban a labda megakadt az azeri kapuson. A 74. percben tizenegyeshez jutott az azeri válogatott, melyet csapatkapitányuk gond nélkül értékesíteni tudott (1-1).

Az azeri csapat a több bravúrt is bemutató kapusának köszönhette, hogy a lefújásig nem született több magyar gól, ugyanis válogatottunk folyamatos nyomás alatt tartotta az ellenfél kapuját. Szarvas Alexandra együttese számos helyzetet dolgozott ki a második félidőben is, de egyik támadást sem sikerült gólra váltania, így 1-1-es döntetlennel és pontosztozkodással végződött a találkozó.

A válogatottnak első körben, a csoportküzdelmek során Azerbajdzsánon kívül, Törökországgal és a jövő évi Eb házigazdájával, Svájccal kell megküzdenie az Eb-selejtező sorozatban. Ebből a csoportból nem lehet közvetlenül Eb-kvalifikációt szerezni, a csoportkör után két további rájátszásos párharc megnyerése jelenthet Európa-bajnoki részvételt a mieink számára. 

- Az eredmény nem tükrözi a pályán látottakat, hiszen végig mi domináltunk, különösen az első félidőben. Nagyon jó helyzeteket dolgoztunk ki, csak azokat be is kellett volna rúgni, de erre a játékra tudunk építkezni a továbbiakban. Az utolsó tíz perc kapkodósra sikerült, mentalitásban mindenképpen előre kell lépnünk. Az első mérkőzés nem úgy alakult, ahogy elképzeltük – nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi kapitány.

Válogatottunk legközelebb április 9-én Törökországgal mérkőzik meg Isztambulban.

Magyarország-Azerbajdzsán 1-1 (1-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Kovács Laura, Turányi Lilla, Németh Hanna, Öreg Cintia - Csiszár Henrietta, Papp Luca, Fenyvesi Evelin (Süle Dóra, 88.) - Zeller Dóra (Kaján Zsanett, 72.), Csányi Diána (Vachter Fanni, 81.), Szabó Viktória (Pápai Emőke, 88.)

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Április 9.
Törökország-Magyarország

Május 31.
Svájc-Magyarország

Június 4.
Magyarország-Svájc

Július 12.
Azerbajdzsán-Magyarország

Július 16.
Magyarország-Törökország


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...