Győzelemmel mutatkozott be Honkongnak a női válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2020. március. 07., 15:19
Győzelemmel mutatkozott be Honkongnak a női válogatott

Történelme első Honkong elleni mérkőzésén magabiztos játékkal, 4-0-s győzelmet aratott a női A-válogatott.

Markó Edina két helyen változtatott kezdőcsapatán az első törökországi mérkőzéshez képest: Hongkong ellen Németh Hanna és Kocsán Petra is lehetőséget kapott kezdőként (helyettük Csiki Anna és Zágor Bernadett ült le a padra). Az Indiana University Athletics védőjének ez volt a második válogatottsága, míg a ferencvárosi Kocsán Petra 28. alkalommal szerepelt a címeres mezben hivatalos mérkőzésen.

Hongkong ellen még sosem játszott mérkőzést a női A-válogatott, a keleti együttes lett a csapat 60. hivatalos ellenfele, amely a FIFA-világranglista 74. helyezettje, a magyar csapat pedig a 45. pozíciót foglalja el az áprilisi Eb-selejtezők előtt.

Az első percekben csapatunk hamar magához ragadta a kezdeményezést, Csányi Diána korai lövése után az 5. percben Vágó Fanni próbálkozott, majd Fenyvesi Evelin lövése pattant le egy védőről (kézgyanús helyzetben).  A 10. percben Mosdóczi Evelin vette célba a kaput, de lövését blokkolták, majd a kavarodást követően Kocsán Petra eszmélt elsőként és góllal fejezte be a támadást (1-0)

Ellenfelünk elvétve jutott át a felezővonalon, az első félidőben végig nagy nyomás alatt tartottuk védelmüket. A 12. percben Csányi Diána próbálkozása kerülte el a kaput, majd Kocsán-Mosdóczi-Csányi összjáték után kellett védenie a kapusnak. A 17. percben aztán egy rossz passz után Vágó Fanni csapott le a labdára és lőtt a kilépő kapus mellett a hálóba, ezzel megduplázva előnyünket (2-0).

Hamarosan szöglethez jutottunk, amelyet követően nem tudtak felszabadítani a hongkongiak, a 23. percben Németh Hannához került a labda, aki megszerezte első válogatottbeli gólját (3-0).

Magabiztosan járattuk a labdát, bár az utolsó negyedórában ellenfelünk igyekezett szépíteni. Egy, a mi térfelünkön megszerzett labdával ment kapura csatáruk, de komoly helyzetig nem jutott el. Tíz perccel a vége előtt Fenyvesi Evelin vette célba a kaput, majd Vágó Fanni lövésére kellett vetődnie a kapusnak, de Fenyvesi Evelin és Kocsán Petra is helyzetbe került az utolsó percekben. A lefújás előtt kis híján a balhátvéd Szabó Viktória lőtt gólt (Csányi Diána remek egyéni megoldását követően a középre adott labda egy védő fejéről pattant Mosdóczi Evelin elé, aki még bele tudott érni), de a kapus egy hajszállal előbb ért oda a labdára. Egyértelműen a magyar csapat akarata érvényesült a pályán.

A szünetben Magyarics Zoé és Zágor Bernadett állt be. A folytatásban továbbra is kézben tartottuk a mérkőzést. A félidő első helyzetét Vágó Fanni jegyezte, labdáját a kapus fogta, ahogy Csányi Diána kanalazását is. Bő negyedóra elteltével ismét Vágó Fanni lába elől mentet a hongkongi kapus. Zágor Bernadett oldalról cselezte be magát és az ötös sarkától a rövidet vette célba, de a kapus résen volt. Nem sokkal később őt buktatták, a földről még a kapu felé tudta irányítani a labdát, a kapus viszont lehúzta. Hamarosan beállt Papp Dóra is a védelembe, valamint érkezett az előzőleg sérülésből lábadozó Kovács Laura is. Zágor Bernadett nagyon hajtott a gólra: Vágó Fanni indította, a kifutó kapus nem tudta megállítani, de a kapufáról kifelé pattant a labda.

Védeni valója nagyjából 25 perc múlva akadt Szőcs Rékának, aki könnyedén húzta le a középre szálló labdát. A félidő derekán érkezett Nagy Ágnes és Csiki Anna is a pályára. A következő hongkongi helyzetnél éppen a ferencvárosi védőnek, Csiki Annának kellett biztosítania. A megítélt szögletből megint csak nem volt veszélyes az ellenfél.

Hamarosan már megint mi támadtunk és Csányi Diána mintegy tizenhat méterről találta el a keresztlécet. Ezt követően Papp Dóra adta be szélről a labdát, Nagy Ágnes fejelt, de nem született újabb gól. A következő támadásnál aztán már nem volt hiba: Zágor Bernadett passzából, a tizenhatoson belülről Csányi Diána talált be, ezzel beállítva a 4–0-s végeredményt.

Magyarország–Hongkong 4-0 (3–0)
Magyarország: Szőcs Réka – Mosdóczi Evelin (Papp Dóra, 65.), Turányi Lilla (Kovács Laura, 77.), Németh Hanna, Szabó Viktória (Csiki Anna, 73)– Csányi Diána, Rácz Zsófia, Pusztai Sára (Magyarics Zoé, 46.) – Fenyvesi Evelin, Kocsán Petra (Zágor Bernadett, 46.), Vágó Fanni (Nagy Ágnes, 73.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...