Női A-válogatott: győztes rajt Törökországban
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2020. március. 04., 11:39
Női A-válogatott: győztes rajt Törökországban

Az Eb-selejtezőkre Törökországban készülő női A-válogatott kinti első mérkőzésén a kazah bajnok BIIK Kazygurt ellen lépett pályára és nyert 2–1-re.

Markó Edina szövetségi kapitány az utazókeret minden harcra fogható játékosát megnézhette éles helyzetben a törökországi edzőtábor első játéknapján. Venezuela távolmaradása miatt a rendszeres Bajnokok Ligája-szereplő BIIK Kazygurt ellen játszott a válogatott két nappal a megérkezését követően.

Az első – és eddig az idő rövidsége miatt az egyetlen – edzésen a szakmai stáb igyekezett felrázni a játékosokat az egész napos utazás után és már Venezuela ellen is készült kedden. A változás viszont lehetőséget adott arra, hogy a szerdai találkozó második félidejében a kezdőhöz képest teljesen más összetételű csapat fusson ki a pályára. Egyedül a kisebb sérüléssel bajlódó Kovács Laura nem szerepelt a mérkőzésen.

Az első félidőben aktívabban futballozott csapatunk, nagy mezőnyfölényt alakított ki és a kapura is folyamatosan veszélyes volt; a kazah együttes alig-alig lépte át a felezővonalat.  Az első gólt 22. perc játék után szereztük meg: szép letámadást követően sikerült labdát szerezni az ellenfél térfelén, majd a középre passzolt labdát Zágor Bernadett juttatta közelről a kapuba.

Miután hátrányba kerültek, a kazahok igyekeztek előrefelé építkezni, de komoly veszélyt nem jelentettek Szőcs Réka kapujára. Néhány perccel a játékrész vége előtt a szélen húzott el csatáruk, aki gólra váltotta a jobbról érkező keresztpasszt.

A második félidő kiegyenlített küzdelemmel kezdődött, mindkét csapat próbálta átvenni az irányítást, néhány perc elteltével Bíró Barbara nagy védése is kellett a döntetlen állás megőrzéséhez. Válaszul Magyarics Zoé veszélyeztetett, lövése nem messze kerülte el a kaput. A kazah csapat próbálkozott megszerezni a vezetést, ez mégis válogatottunknak sikerült Németh Loretta révén, az MTK játékosa a tizenhatos előteréből lőtt kapura és talált be, ezzel 2–1-re módosítva az állást a 72. percben. A mérkőzés végéhez közeledve Bíró Barbara ütötte el a labdát a kazah támadó cipője elől, majd ellenfelünk szabadrúgását is védte. A lefújás végéig magabiztosan őriztük előnyünket.

Mivel klubcsapattal játszottunk és a találkozó nem számít hivatalos mérkőzésnek, egyértelmű volt, hogy a játékosok állapota, felkészítése áll a középpontban, tehát mindenki ugyanannyit lehessen a pályán. Nem kötött bennünket a cserék száma, így azon voltunk, hogy mindenkit meg tudjunk nézni. Más-más félidőket láttunk, azt gondolom, megnyugtató teljesítményt mutattak a lányok. Az még látszott, ki az, aki most tér vissza kisebb sérülés vagy betegség után és szüksége van még játékpercekre, de erre a hátralevő két kör tökéletes lesz – nyilatkozta Markó Edina szövetségi kapitány.

Magyarország:
1. félidő: Szőcs Réka – Mosdóczi Evelin, Turányi Lilla, Szabó Viktória, Csiki Anna – Csányi Diána, Rácz Zsófia, Pusztai Sára – Fenyvesi Evelin, Zágor Bernadett, Vágó Fanni
2. félidő: Bíró Barbara –Horti Boglárka, Németh Hanna, Papp Dóra, Pinczi Anita – Magyarics Zoé, Farádi-Szabó Edina, Kocsán Petra – Süle Dóra, Németh Loretta, Nagy Ágnes


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...