Újabb futsalsiker Costa Rica ellen
Férfi futsal   |   Mérkőzések   |   2018. április. 06., 15:29
 Újabb futsalsiker Costa Rica ellen

A magyar futsalválogatott második felkészülési mérkőzését is két góllal nyerte meg Costa Rica ellen.

A magyar futsalválogatott a csütörtöki 2-0-ás győzelme után pénteken délután ismét megmérkőzött Costa Ricával, ezúttal a Gabányi László Sportcsarnokban. Válogatottunk ezúttal is agresszív védekezéssel vette elejét a vendégek támadásainak, gyakran már a Costa Rica-i kapu előtt, a hatosnál megkezdtük a védekezést, és ez sokszor nehézséget okozott ellenfelünknek a labdakihozataloknál. Veszélyesebb volt a magyar csapat, a félidő derekán megérdemelten szerzett vezetést: a csütörtöki meccsen gólt szerző Horváth Benedek átadása után Harnisch Ákos továbbított a hálóba (1-0). A gól után sem tudott dominánsabb játékkal előállni a vendégcsapat, egygólos magyar vezetéssel ért véget a játékrész.

A második félidő elején egy ártalmatlannak tűnő szituációban szabálytalankodtunk a hatoson belül, a megítélt büntetőt Paniagua váltotta gólra (1-1). A folytatásban kiegyenlített volt a játék, tartani tudtuk a Costa Rica-iak által diktált gyors tempót, és a 8. percben nagy esélyt kaptunk a vezetés visszaszerzésére: a hatoson kívüli szándékos kezezésért a játékvezető kiállította Vargast, a vendégek kapusát. A kétperces emberelőny felénél jártunk, mikor Dróth Zoltán passzolt a jobb kapufánál helyezkedő Tatai Józsefhez, aki közelről nem hibázta el a ziccert (2-1). Nem sokkal később Nagy Imre lőtt keresztlécet, a meccs utolsó percében pedig a vendégek elérték hatodik szabálytalanságukat. A megítélt kisbüntető Dróth Zoltán gólra váltotta, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Turzó József irányításával tehát két meccsen két győzelem a csapat mérlege, és a mutatott teljesítmény is bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.

- Védekezésben ismét stabilak voltunk, és ezúttal már támadásban is többet kaptam a csapattól, összességében úgy érzem, javult a játékunk a csütörtöki mérkőzést követően. Nagyon pozitív egy héten vagyunk túl, remek csapategység kezd kialakulni a válogatottnál, ebben természetesen a két győzelem is segít, és azt láttam, hogy a játékosok is vevők arra a taktikára, amit szeretnék megvalósítani a csapatnál. Sokat kell még fejlődnünk, de kezdésnek nagyszerű volt az elmúlt néhány nap - értékelt a mérkőzés után Turzó József az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Costa Rica 3-1 (1-0)
Magyarország: Sásdi Bálint - Boromisza Dániel, Harnish Ákos, Bencsik Roland, Dróth Zoltán
Cserék: Mezei Dávid, Alasztics Marcell, Sáhó Kristóf, Hajmási Milán, Komáromi Péter, Tatai József, Horváth Benedek, Nagy Imre, Pál Patrik, Fridrich Dávid, Dávid Richárd, Sánta Attila
Gólszerzők: Harnisch, Tatai, Dróth, ill. Paniagua


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Drámai végjátékban maradtunk alul a csehekkel szemben
Drámai végjátékban maradtunk alul a csehekkel szemben

A csehországi Nymburkban a házigazda volt férfi futsalválogatottunk első ellenfele a Visegrádi Négyek Tornán.

 Újabb futsalsiker Costa Rica ellen
Meccsbeszámoló
Szoros vereséggel zártuk a Visegrádi Négyek Tornáját

A csehországi Nymburkban a házigazda volt férfi futsalválogatottunk első ellenfele a Visegrádi Négyek Tornán.