Futsal: Győzelemmel, kapott gól nélkül debütált a Turzó-csapat
Férfi futsal   |   Mérkőzések   |   2018. április. 05., 21:13
Futsal: Győzelemmel, kapott gól nélkül debütált a Turzó-csapat

Jó játékkal és Costa Rica legyőzésével mutatkozott be a megújult férfi futsalválogatott: a mieink 2-0-ra nyertek a Népligetben megrendezett felkészülési mérkőzésen.

Férfi futsalválogatottunknál jelentős változások történtek az elmúlt időszakban, február vége óta Turzó József szövetségi kapitány vezetésével új szakmai stáb felel a csapatért, melynek kerete alaposan kicserélődött a legutóbbi meccsek óta. Turzó József olyan együttest szeretne kialakítani a következő összetartások során, amely hosszú távon eredményes lehet, ennek érdekében jelentősen csökkent a keret átlagéletkora, olyan futsalosok kerültek nagy számban a válogatottba, akik egyelőre nem rendelkeznek komolyabb nemzetközi rutinnal, de az előttünk álló időszakban, a jövő évi vb-selejtezőket megelőző felkészülési meccseken lehetőségük lesz tapasztalatot szerezni.

A megújuló válogatott bemutatkozó mérkőzésére egy mieinknél magasabban jegyzett csapat érkezett Budapestre, az előző két világbajnokságon egyaránt résztvevő Costa Rica-i válogatott. A közép-amerikaiak utazása hosszabb lett a vártnál, ezért változtatni kellett az eredetileg tervezett programon: a csütörtöki meccs lett a két csapat első összecsapása, a szerdai, Gyöngyösre tervezett találkozó helyett pedig pénteken 14.00 órakor újra a fővárosban, a Gabányi László Sportcsarokban mérkőzik meg a két együttes.

Turzó József a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy először a csapat védekezését szeretné felépíteni, és annak ellenére, hogy a keret mindössze néhány napja készül együtt, úgy tűnt, ebben jó úton halad a szamai stáb. A Costa Rica-iak ugyanis kevés igazán nagy helyzetet alakítottak ki az első félidőben, míg a magyar válogatott Dróth Zoltán lövésével a 4. percben megszerezte a vezetést, majd a szünetig két kapufával jelezte, hogy a támadójátékunkban is van potenciál. 

A második félidőt is jól kezdtük, a 24. percben a keret legfiatalabb tagja, Horváth Benedek lőtt szép gólt. A vendégek a folytatásban veszélyesebbé váltak ugyan, de ha a védelmen sikerült túljutniuk, akkor Alasztics Marcell, illetve a helyére beálló Sásdi Bálint mutatott be bravúrt a kapuban, így az utolsó négy percnek 2-0-ás előnyből futhattunk neki. A végén a vendégek nagy iramot diktáltak, nyomás alá került a kapunk, de példás küzdeni tudással álltuk a sarat, és kapott gól nélkül zártuk a talákozót. A végeredmény 2-0 lett, válogatottunk nagyszerűen mutatkozott be Turzó József irányítása alatt.

- Értékes győzelmet arattunk, örülök, hogy kapott gól nélkül zártuk a meccset, amihez minden játékos hozzátette a maga részét. Egy út elején járunk, mindössze négy-öt nap közös munka van mögöttünk, ezért természetes, hogy védekezésben és támadásban is láttam még hibákat. A mutatott hozzáállással maradéktalanul elégedett vagyok, végig küzdöttek egymásért a játékosok, ez is mutatja, hogy jó kis csapategység kezd kialakulni a válogatottnál - nyilatkozta Turzó József a mérkőzés után.

Magyarország-Costa Rica 2-0 (1-0)
Magyarország: Alasztics Marcell - Dávid Richárd, Harnish Ákos, Bencsik Roland, Dróth Zoltán
Cserék: Mezei Dávid, Sásdi Bálint, Sáhó Kristóf, Hajmási Milán, Komáromi Péter, Tatai József, Horváth Benedek, Nagy Imre, Pál Patrik, Fridrich Dávid, Boromisza Dániel, Sánta Attila


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...

Itthon sem tudtunk pontot szerezni a szlovákok ellen
Meccsbeszámoló
Hivatalosak a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzései

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...