Futsal U19: elpuskázott helyzetek, ukrán siker Csengerben
Futsal Férfi utánpótlás   |   Mérkőzések   |   2019. február. 07., 23:12
Futsal U19: elpuskázott helyzetek, ukrán siker Csengerben

Az ukrán és a magyar U19-es futsalválogatott csütörtökön másodszor is megmérkőzött egymással a csengeri sportcsarnokban.

A márciusi, grúziai Eb-selejtezőre készülő magyar U19-es válogatott a felkészülés hajrájába fordult, másfél hónappal első tétmeccse előtt az ukránokkal játszott dupla határmenti mérkőzést. Az első összecsapáson az ukrán együttes, kihasználva egy néhány percig tartó rövidzárlatunkat, 4-3-ra nyerni tudott, és a csütörtöki visszavágón is a vendégek örülhettek sikernek.

Pedig jól kezdtük a találkozót, Tama Ádám góljával rögtön az 1. percben vezetéshez jutottunk, de egy egyéni hibát kihasználva egyenlítettek az ukránok, majd a vezetést is átvették. A félidő hajrájában Östör Martin révén 2-2-re alakítottuk az állást, és úgy tűnt, a magyar csapat megnyerheti a találkozót, ám a folytatásban rengeteg helyzetet hagytunk kihasználatlanul, a legnagyobb lehetőségekből sem lett gól. Az ukránok a második félidőben előbb egy 6 méterről elvégzett szabadrúgásból találtak be, majd a hajrában, öt a négy ellen támadtunk, elveszítettük a labdát, a vendégek pedig bevették az üres kapunkat, kialakítva a 2-4-es végeredményt.

– A helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, de a legnagyobb ziccerek is kimaradtak, így végül peches vereséget szenvedtünk. Ha eltekintünk a kapu előtti határozatlanságoktól, nem nyújtottunk rossz teljesítményt, de az is látszott, hogy van még miben javulnunk a tétmérkőzések előtt. Az Eb-selejtezők előtt még két felkészülési találkozó vár ránk, mindent megteszünk, hogy március végére minden tekintetben készen álljunk a tétmeccsekre – mondta a találkozó után Frank Tamás szövetségi edző.

Magyarország-Ukrajna 2-4  (2-2)
Magyarország: Magyar Kristóf - Juhász Donát, Soltész István, Fekete Olivér, Tama Ádám
Cserék: Dohány Dominik, Sipos Robin, Nagy Kevin, Östör Martin, Daróczi Dávid, Tóth Máté, Fekete Márk, Gerencsér Antal, Szakasics Balázs
Gólszerzők: Tama, Östör


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Csömörön, a szlovákok ellen lépnek a nemzetközi porondra a fiatalok
Csömörön, a szlovákok ellen lépnek a nemzetközi porondra a fiatalok

Férfi U19-es válogatottunk első nemzetközi mérkőzéseit játssza a héten: szerdán és csütörtökön a szlovák együttes lesz az ellenfél Csömörön.

Futsal U19: győzelemmel kezdtük az Eb-selejtezőt
Meccsbeszámoló
Döntetlent játszott a szerbekkel az U19-es futsalválogatott

Férfi U19-es válogatottunk első nemzetközi mérkőzéseit játssza a héten: szerdán és csütörtökön a szlovák együttes lesz az ellenfél Csömörön.