Futsal U19: szoros meccset játszottunk az ukránokkal

2019. február. 06., 22:34   |    

Futsal U19: szoros meccset játszottunk az ukránokkal

Az ukrán és a magyar U19-es futsalválogatott a csengeri sportcsarnokban mérkőzött meg egymással szerda délután.

A márciusi, grúziai Eb-selejtezőre készülő magyar U19-es válogatott felkészülése hajrájába fordult, másfél hónappal első tétmeccse előtt az ukránokat látja vendégül egy dupla határmenti mérkőzésre. Az első összecsapáson az ukrán együttes, kihasználva egy néhány percig tartó rövidzárlatunkat, 4-3-ra nyerni tudott.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a vendégek egy perccel a játékrész vége előtt törték meg a gólcsendet. A fordulás után nehezen pörgött fel a magyar csapat, az ukránok ezt kihasználva néhány perc alatt két gólt is szereztek, és elmentek 0-3-ra. Tama Ádám találatával szépítettünk, majd Rónaszéki Botond góljával szorossá tettük a meccset, de a hajrában, öt a négy ellen támadva labdát veszítettünk, és az ukránok visszaállították a kétgólos különbséget. Pár másodperccel a vége előtt Tama Ádám 3-4-re alakította az állást, de az egyenlítésre már nem maradt idő, a vendégek megnyerték az összecsapást. A két csapat csütörtökön 14.00 órakor ismét megmérkőzik egymással a csengeri csarnokban.

– Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a dinamikus, gyors játékosokkal rendelkező ukránok egy megpattanó lövéssel szereztek vezetést. A fordulás után öt-hat percig nagyon sokat hibáztunk, az ellenfél elhúzott, és hiába javultunk fel a folytatásra, nem tudtunk egyenlíteni. Leszámítva az említett gyengébb periódust, nem játszottunk rosszul, de egyéni teljesítményekben elmaradtunk a várakozásaimtól. Most először volt együtt a teljes keretünk, és látszott, hogy még bőven vannak hibáink, amiket ki kell javítanunk a következő hetekben. Sok tanulsággal szolgált a mérkőzés, fontos tapasztalatokat szereztünk a tétmeccsek előtt – értékelt a mérkőzést követően Frank Tamás szövetségi edző. 

Magyarország-Ukrajna 3-4 (0-1)
Magyarország: Dohány Dominik - Juhász Donát, Östör Martin, Fekete Olivér, Tama Ádám
Cserék: Magyar Kristóf, Rónaszéki Botond, Sipos Robin, Nagy Kevin, Soltész István, Daróczi Dávid, Tóth Máté, Fekete Márk, Gerencsér Antal, Szakasics Balázs
Gólszerzők: Tama (2), Rónaszéki

 


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink