Futsal: két válogatottunk is Csehországban zárta az évet

2018. december. 17., 17:33   |    

Futsal: két válogatottunk is Csehországban zárta az évet

A női futsalválogatott, valamint a férfi U19-es futsalválogatott szombattól hétfőig a csehországi Ostravában szerepelt a Visegrádi Négyek Tornáján.

A Frank Tamás vezette férfi U19-es futsalválogatott a márciusi Eb-selejtező tornára készül, amelyen a házigazda grúz, a török és a spanyol együttes lesz az ellenfele. Az év utolsó összetartására a csapat kerete jelentősen átalakult, több kulcsjátékost is nélkülözni kényszerült a szakmai stáb. Ostravában két mérkőzésen lépett pályára csapatunk, előbb 5-2-re legyőzte a szlovákokat, majd 3-0-ás vereséggel zárta a házigazda csehek elleni meccset. A mieink a második helyen zárták a viadalt, melynek végén Soltész Istvánt választották meg a torna legjobb játékosának.

– A szlovákok ellen jól játszottak a srácok, megérdemelten nyertünk. A csehek ellen sem játszottunk rosszul, mezőnyben pariban voltunk velük, sok lehetőséget kidolgoztunk, de ezeket kihagytunk, és buta hibákból gólokat kaptunk. Ezen a meccsen semmi sem jött össze, ellenfelünk megérdemelten győzött. A meccseken több a korosztálynál fiatalabb játékost is megnézhettünk, akik annak ellenére is jó teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat, hogy végül véget ért hét mérkőzés óta tartó győzelmi szériánk. Köszönöm a játékosoknak és a stábnak az idei munkát, valamint a kluboknak az egész éves együttműködést – fogalmazott a torna után Frank Tamás szövetségi edző.

Magyarország-Szlovákia 5-2 (3-2)
Magyarország: Mészáros Bence - Juhász Donát, Soltész István, Tóth Máté, Rónaszéki Botond
Cserék: Tóth Benedek, Szalmás Zoltán, Östör Martin, Sipos Robin, Nagy Kevin, Csóh Patrik, Gerencsér Antal
Gólszerzők: Tóth M., Soltész, Juhász, Rónaszéki, Sipos

Csehország-Magyarország 3-0 (1-0)
Magyarország: Tóth Benedek - Juhász Donát, Soltész István, Tóth Máté, Rónaszéki Botond
Cserék: Szalmás Zoltán, Östör Martin, Sipos Robin, Nagy Kevin, Csóh Patrik, Gerencsér Antal, Mészáros Bence

Szoros meccseket vívott a női válogatott

Női válogatottunk ősz elején egy hajszállal maradt le az Európa-bajnoki négyes döntőről, azóta első nemzetközi meccseit játszotta a Dombó János szövetségi edző vezette együttes. Az első találkozón a lengyelekkel mérkőztünk meg, és 37 perc gól nélküli küzdelem után ellenfelünk a hajrában bevette a kapunkat, ezzel 1-0-ra megnyerte a meccset. Hétfőn a csehek ellen léptünk pályára, itt a visszafogott kezdés után, 0-3-ról szorossá tettük a meccset, de a házigazdák végül 4-3-ra nyerni tudtak. Bár csapatunk két vereséggel zárta a viadalt, a torna legjobb játékosának a mieink futsalosát, Sipos Lillát választották meg.

– Örültünk hogy részt vehettünk az eseményen, a torna elérte a célját, hasznos tapasztalatokat szereztünk a meghívott játékosokról – értékelte a tornát Dombó János szövetségi edző. – Az Eb-kerethez képest sok változás történt a csapatban, lehetőséget biztosítottunk olyan játékosoknak is, akik eddig nem kaptak szerepet, de szerettük volna megnézni őket nemzetközi mérkőzésen. A lengyelek ellen elsősorban a küzdelem dominált, rengeteg párharcot hozott a meccs, amelyet egy hajrágóllal veszítettünk el 1-0-ra. Tizenhét órával a lengyelek elleni meccs után ismét pályára léptünk, ezen a mérkőzésen álmosan kezdtünk, és kapitális egyéni hibáinkat kihasználva háromgólos vezetéshez jutottak a hazaiak. A második félidőben már a mi akaratunk érvényesült, szorossá tettük az eredményt, és 3-2 után is sorra dolgoztuk ki a helyzeteinket, de ezúttal a szerencse sem áll mellettünk, így vereséggel zártuk a találkozót. A második félidőben abszolút domináltunk, erre a teljesítményre már bátran lehet építeni, a másik pozitívum, hogy az új játékosok bizonyították, lehet rájuk számítani a későbbiekben.

Lengyelország-Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország: Nagy Tünde - Megyeri Boglárka, Sipos Lilla, Kota Gabriella, Gelb Mónika
Cserék: Deczki Vanda, Balogh Noémi, Kiss Gabriella, Fülöp Diána, Krascsenics Csilla, Kovács Aliz, Szalkai Kitti, Nagy Alexandra

Csehország-Magyarország 4-3 (3-0)
Magyarország: Nagy Tünde - Megyeri Boglárka, Sipos Lilla, Kota Gabriella, Gelb Mónika
Cserék: Deczki Vanda, Balogh Noémi, Kiss Gabriella, Fülöp Diána, Krascsenics Csilla, Kovács Aliz, Szalkai Kitti, Nagy Alexandra
Gólszerző: Kota, Krascsenics, Sipos


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink