Fordulatos győzelmek a szerbek ellen

2018. november. 25., 20:58   |    

Fordulatos győzelmek a szerbek ellen

U19-es futsalválogatottunk az októberi, ostravai tornagyőzelme után most a szerbek elleni duplameccsen ért el sikereket.

A Frank Tamás vezette válogatott hibátlan teljesítménnyel nyert meg egy nyolc csapatos tornát Csehországban, novemberi mérkőzésein pedig Szerbia ellen lépett pályára. A két nemzetközi megmérettetés között kiderült, hogy a mieink márciusban Grúziában próbálják meg kiharcolni az első U19-es futsal Európa-bajnokságon való részvételt, ehhez azonban a házigazdák és a törökök mellett a kontinens talán legerősebb válogatottját, a spanyolt is meg kellene előzniük.

A magyar válogatott szombaton délután Szabadkán meccselt a szerbekkel. A találkozó első félideje a szerbeké volt, már a 20. másodpercben megszerezték a vezetést, de a mieink fordítottak, majd a szerbek egyenlítése után, a második félidőben megszerezték a győztes találatot is (2-3).

A vasárnapi, szegedi összecsapáson jól kezdett a magyar csapat, 3-0-ra is vezettünk, a szerbek a szünet előtt csak szépíteni tudtak. A fordulás után viszont percekig rá sem lehetett ismerni a magyar csapatra, a szerbek zsinórban három gólt szerezve 4-3-ra átvették a vezetést. Rendeztük a sorokat, kiegyenlítettünk, majd az újabb szerb találatra Tama Ádám két góljával válaszolva 6-5-re megnyertük a meccset.

- Mindkét mérkőzés érdekes volt, az elsőn a kezdés után, a másodikon a fordulás után játszottunk érthetetlenül gyengén, de Szabadkán és Szegeden is rendezni tudtuk a sorokat, és amikor tudásunknak megfelelő teljesítményt nyújtottunk, az eredményességünk is javult - értékelt a mérkőzés után Frank Tamás. - A fiatal játékosoknál természetes, hogy hullámzó teljesítményt nyújtanak, ez a fajta hullámzás azonban már túlzó. Biztató, hogy többször is felálltunk vesztes állásból, ez a csapat belső erejét mutatja, de a két meccsen láttuk, hogy sokat kell még javulnunk a jövő tavaszi tétmeccsekre.

Szerbia-Magyaroszág 2-3 (2-2)
Magyarország: Dohány Dominik - Juhász Donát, Tóth Máté, Fekete Olivér, Tama Ádám
Cserék: Horváth Bendegúz, Nagy Kevin, Daróczi Dávid, Rónaszéki Botond, Gerencsér Antal, Soltész István, Kecskés István, Papp Zsombor, Östör Martin

Magyarország-Szerbia 6-5 (3-1)
Magyarország: Horváth Bendegúz - Juhász Donát, Soltész István, Fekete Olivér, Tama Ádám
Cserék: Dohány Dominik, Tóth Máté, Nagy Kevin, Daróczi Dávd, Rónaszéki Botond, Gerencsér Antal, Kecskés István, Papp Zsombor, Östör Martin

 


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink