U19-es futsal Eb-sorsolás: Elkerülte a szerencse válogatottunkat

2018. november. 01., 14:47   |    

U19-es futsal Eb-sorsolás: Elkerülte a szerencse válogatottunkat

A magyar U19-es futsalválogatott márciusban Grúziában próbálja meg kiharcolni az Eb-szereplést, a házigazdák mellett a spanyol és a török válogatott ellen.

Az UEFA tavaly döntött arról, hogy 2019-től kétévente megrendezi az U19-es futsalválogatottak hivatalos Európa-bajnokságát. Az első U19-es Eb-nek jövő ősszel Lettország ad otthont, a selejtező sorozat jövő év elején kezdődik az előselejtezőkkel, majd márciusban rendezik a selejtező csoportok mérkőzéseit. Az Eb-sorozatban 34 ország válogatottja indul el, közülük 26-nak (köztük a Frank Tamás szövetségi edző vezette magyar csapatnak) nem kell előselejtezőt játszania.

A márciusi 26-31. között rendezendő selejtezőben hét négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, a csoportok győztesei biztosítják helyüket a lettországi viadalon.

A múlt héten, a csehországi Ostravában egy nívós nemzetközi tornát hibátlan mérleggel megnyerő magyar válogatottat elkerülte a szerencse a nyoni sorsoláson, Európa egyik legerősebb csapata, a spanyol válogatott is a csoportjába került. A mieink Grúziában küzdenek majd a továbbjutásért márciusban, a spanyolok mellett a házigazda grúzok és a törökök lesznek az ellenfeleink.

– Három válogatott emelkedik ki toronymagasan a teljes európai mezőnyből, őket szerettük volna elkerülni a sorsoláson, de sajnos a spanyolok személyében megkaptuk közülük az egyiket. A realitásokat tekintve ellenük a tisztes helytállás lehet a célunk, de ez nem jelenti azt, hogy eleve feladnánk a továbbjutás reményét. Nem mi vagyunk a továbbjutás esélyesei, de minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, hogy becsülettel felkészüljünk a tornára, és meglepetést okozzunk a spanyolok ellen. A csoport másik két csapatáról még kevés információnk van, természetesen a következő időszakban őket is alaposan feltérképezzük majd. Bízom a csapatomban, és abban, hogy a maximumot adja ki magából a mérkőzésein – fogalmazott Frank Tamás a sorsolás után.

Tornát nyert Csehországban az U19-es futsalválogatott

Tornát nyert Csehországban az U19-es futsalválogatott

Frank Tamás együttese az ukránok, a franciák, a szlovákok és a belgák ellen is nyerni tudott Ostravában, így hibátlan mérleggel nyert nemzetközi tornát.

Tovább

 


Főszponzoraink
Szponzoraink