Ötödször játszunk Észtország ellen

2018. október. 11., 10:23   |    

Ötödször játszunk Észtország ellen

Eddig négyszer találkozott egymással az észt és a magyar válogatott. Csapatunk mérlege ezeken a találkozókon egy vereség és három győzelem.

Az észt válogatott ellen meccsel Marco Rossi csapata Tallinban, hétfőn, a Nemzetek Ligájában. Az észt labdarúgó-szövetség (Estonian Football Association)1921-ben alakult. 1923 óta a FIFA, 1992 óta az UEFA tagja. Elnöke Aivar Pohlak, míg a nemzeti együttest Martin Reim szövetségi kapitány irányítja.

Eddig négy alkalommal találkozott a két ország labdarúgó-válogatottja, először 2003-ban, Budapesten: az Üllői úton, 1–0-s vereséggel nyitottunk. A búcsúzó Gellei Imre szövetségi kapitány öt új reménységnek adott bemutatkozási lehetőséget: Simek Péter, Bodor Boldizsár, Németh Norbert, Pest Krisztián és Hercegfalvi Zoltán először szerepelt a címeres mezben.

Egy esztendő múlva Bangkokban már fölényes 5–0-s győzelmet aratott a Lothar Matthäus vezényelte gárda. Góljainkat Rósa Henrik, Reinumäe (öngól), Kerekes Zsombor, Rajczi Péter és Pollák Zoltán szerezték.

A 2012–2013-as világbajnoki selejtező során Tallinban, Hajnal Tamás góljával 1–0-s győzelmet arattunk; a visszavágón, Budapesten 5–1 lett a végeredmény. A gólokon Ragnar Klavan (öngól), Hajnal Tamás, Böde Dániel, Németh Krisztián és Dzsudzsák Balázs osztozott.

A válogatott Észtország elleni mérlege: 4 mérkőzés, 3 győzelem és 1 vereség, a gólkülönbség 11–2.

 

 


Főszponzoraink
Szponzoraink