Vadócz a rutinjával segíthet, Szoboszlai türelmes
Férfi A-válogatott   |   Szurkolók   |   2018. június. 04., 20:40
Vadócz a rutinjával segíthet, Szoboszlai türelmes

Vadócz Krisztián hosszú kihagyást követően tagja ismét a magyar válogatott keretének, utoljára 2011-ben lépett pályára a nemzeti csapatban. Szoboszlai Dominik egy éve még az U17-es válogatottban szerepelt, most esélyt kap arra, hogy bebizonyítsa: a felnőttek közt is megállja a helyét.

A Telkiben tartott hétfő délutáni sajtótájékoztató második részében két olyan játékosé (a keret legidősebb és legfiatalabb tagjáé) volt a főszerep, akik számára különösen fontos lehet, hogy jól szerepeljen a válogatott edzőtáborában, illetve - ha Georges Leekens szövetségi kapitány lehetőséget biztosít számukra - a fehéroroszok, valamint az ausztrálok elleni mérkőzésen.

A 40-szeres válogatott Vadócz Krisztián utoljára hét éve lépettt pályára címeres mezben, ezért most különösen fontos számára, hogy bebizonyítsa: itt a helye a nemzeti csapatban. A Hong-Kongban az év játékosának választott középpályás úgy véli: rutinjával sokat segíthet a csapaton.

- Azt gondolom, hogy nem a hongkongi bajnokság az ami érvként szólt mellettem, hanem az a rutin, amit az elmúlt 15-16 szezon alatt a nemzetközi labdarúgásban megszereztem - fogalmazott Vadócz. - Persze a legfontosabb az, hogy a csapat minél jobban félkészüljön ezzel a két mérkőzéssel az őszi Nemzetek Ligája találkozókra, de emellett egyéni szinten is kiemelt jelentősége van a két összecsapásnak, mindent meg akarok tenni azért, hogy bennragadjak a csapatban. A klubomnál most lejárt a szerződésem és még nem tudom, hol folytatom, de ezzel egyelőre egyáltalán nem foglalkozom, mert most olyan lehetőséget kaptam itt a válogatottnál, amivel mindenképpen élni szeretnék. Ennél jelenleg semmi sem fontosabb számomra.


Szoboszlai Dominikot egy évvel ezelőtt már Bernd Storck is meghívta egy alkalommal a nemzeti csapat keretébe, de a most véget ért idényben az RB Salzburg fiókcsapatában, a Lieferingben játszó középpályás akkor nem tudott bemutatkozni az A-válogatottban. Szoboszlai türelmesen vár arra, hogy megkapja a lehetőséget a felnőttek között, és abban bízik, hogy ezúttal lehetőséget kap a bizonyításra.

- Egyszer voltam már kerettag az A-válogatottnál, de akkor nem jutottam játéklehetőséghez. Természetesen azért dolgozom minden edzésen, hogy ez most másképp legyen, de ha esetleg most sem kapok lehetőséget, akkor sem fog összedőlni a világ. Akkor tovább kell dolgoznom még keményebben. Már önmagában az, hogy ennyi idősen a keret tagja lehetek, óriási dolog számomra. Persze mindent meg fogok tenni azért, hogy ezúttal lehetőséget kapjak, hiszen mindannyiunknak az a célja, hogy pályára léphessen - fogalmazott Szoboszlai.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Fájó vereséget szenvedett Máltán az U21-es válogatott
Fájó vereséget szenvedett Máltán az U21-es válogatott

U21-es válogatottunk utolsó idegenbeli Eb-selejtezőjén 2-1-es vereséget szenvedett Máltától Ta'Qaliban.

Bízik a svédországi sikerben az U21-es válogatott
Meccsbeszámoló
Győzelemmel zárná az Eb-selejtező sorozatot az U21-es válogatott

U21-es válogatottunk utolsó idegenbeli Eb-selejtezőjén 2-1-es vereséget szenvedett Máltától Ta'Qaliban.